Хю Джакман има да ви каже нещо

eva.bg 15 September 2021

Хю Джакман никога не се е притеснявал да се ангажира политически и социално с каузи, които го вълнуват и които смятат, че си струва да бъдат подкрепени. Този път австралийският актьор застана с лицето и името си в подкрепа на жените в Афганистан.

Той пусна своя снимка в Инстаграм, на която е с тишърт, описващ лаконично каква е каузата му. „Заставам зад жените в Афганистан, които са изправени пред насилие и несигурност. Кой е с мен?“, попита той в социалната мрежа.

Повод за позицията му са приетите преди няколко дни нови закони от новото ръководство в страната в лицето на талибаните, които взеха властта след изтеглянето на американската армия. Жените вече нямат право да учат заедно с мъжете в университетите.

И въпреки че това реално не е директна забрана за обучение, на практика ще се получи точно това, защото учебните заведения не могат да осигурят отделни зали за представителите на двата пола, коментират анализатори. Освен това ще бъдат преразгледани предметите, които ще им е позволено да учат. Въвеждат се отново и правила за облеклото на жените. Хиджабите ставали задължителни.

Кой е с Хю Джакман?!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Hugh Jackman (@thehughjackman)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР