Moschino за малки, още по-малки и най-малки

10 September 2021

снимки getty images/guiliver;

Светът на Джеръми Скот и Moschino винаги е бил безумно пъстър, закачлив, нетрадиционен, с кичозни мотиви и анимирани принтове. За представянето на колекцията пролет/лято 2022 базираният в Милано бранд реши да избере като основна сцена Ню Йорк. Именно там, в Bryant Park, се проведе ревюто, на фона на пищни флорални декори.

Темата на ревюто бе "Ladies Who Lunch", но в случая дамите "трябваше да обядват" с чадър в ръка, защото дъждът неприятно изненада дизайнера. Част от моделите трябваше да се разхождат по модната пътечка с придружител с чадър, което определено измести акцента от тях върху цялостната метеорологична атмосфера.

А колекцията на Джеръми Скот за следващия сезон крещеше за внимание. Пастелни цветове и анимирани животински принтове, вдъхновени от бебешки теми, стаи, филмчета, играчки... На финала част от моделите се разходиха в рокли с акценти като подаващи се от реверите пухени детски играчки – я жираф, я заек. Животинският свят бе сериозно застъпен, защото имаше и агънца, и слончета, и кученца, котенца, патенца, понита и какво ли не. Със сигурност дизайнерът този път е черпил вдъхновение от по-младата аудитория, доста по-младата всъщност. Както самият той определи колекцията си, „It’s baby lady”. Да се върнем към детството, дами! Вижте колекцията в галерията ни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР