Хю Грант: Да имаш семейство е толкова хубаво и го разбрах чак сега

Днес британският актьор става на 61 години. А само преди десет години се роди първото му от общо пет деца

eva.bg 09 September 2021

Снимка: getty images/guliver

„Опитвам се да бъда млад баща в тялото на възрастен човек. Да, вече съм на възраст и затова е трудно. Но си струва. Да имаш семейство е толкова хубаво и го разбрах чак сега“, признава Хю Грант, който днес става на 61 години.

Почти през целия си съзнателен живот той отричаше брака, семейството и определено не беше склонен да приеме ролята на баща. След като мина 50-те обаче нещо се случи с Хю Грант и той преобърна напълно представите си брака и децата.

Актьорът е на 51 години, когато се ражда първото му дете, което явно не е било планирано. То е от Тинглан Хонг – служителка в престижен китайски ресторант, в която се влюбва. На следващата година – през 2011-та, става баща за втори път, но от друга жена – настоящата му съпруга Анна Елизабет Ебърстийн, която е телевизионен продуцент и е почти с 20 години по-млада от него. След това обаче пак се връща при Тинглан Хонг, която през 2013 го дарява с още едно дете.

И, не, заплетеният сюжет не свършва да тук. Защото в крайна сметка актьорът осъзнал, че все още обича Анна и приключва отношенията си за пореден път с Тинглан, завръщайки се в обятията на продуцентката. Британските медии изписваха стотици редове за връзките на Грант, особено след като Анна впоследствие го дари с четвърти и пети наследник. Така в рамките на шест години Хю Грант стана баща на пет деца. А през 2018 година се ожени за Анна. На 57-годишна възраст той се убеди, че да си заклет ерген не е толкова хубаво, колкото да си семеен мъж с пет деца.

„Сбърках за брака. Нямах правилна представа за него. Не исках и деца. Въртях очи с досада, когато някой повдигнеше тази тема. Всички ме убеждаваха, че просто не разбирам и, знаете ли, наистина не разбирах“, допълва той.

А що се отнася до това да си баща на цели пет малки деца, когато си на 60, той с изненада открил, как в държанието си започва да прилича на своите родители. „В някакъв момент започваш да се държиш като своите родители. Аз се превърнах в баща ми напълно несъзнателно. Карам се по абсолютно същия начин, както едно време ми се караше той. Правя нелепи физиономии, когато се изправя пред много лесни задачи – точно като него! Но в много отношения приличам по-скоро на майка си, отколкото на баща си. Държа се глуповато, преправям гласа си по смешен начин, докато съм с децата. Това правеше и тя. Не съм убеден, че децата ме намират за забавен обаче“, продължи той.

По-добре късно, отколкото никога, както казват хората. Британският актьор най-накрая осъзна, че клишето е истина: „Децата са най-хубавото нещо, което ми се е случвало. Прекрасно е да има толкова много любов около теб. Изведнъж започваш да обичаш някой друг повече от себе си. В моя случай е нещо направо нечувано.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР