13 български филма част от каталога на Netflix

eva.bg 08 September 2021

13 български филма вече са част от каталога на Netflix, след сделка между най-голямата стрийминг платформа в света и Консепт Студио.

Два от филмите са документалните “Калин и отбора на затвора” на режисьора Петко Гюлчев и “Животът е безкраен танц” на режисьора Андре Шандел.

Присъстват още три ленти на продуцентстката къща Клас Филм (“Подслон“ с реж. Драгомир Шолев, “Обърната елха“ с реж. Васил Живков и Иван Черкелов, и “Асансьор за пациенти“ с реж. Иглика Трифонова), успешната комбинация от ретро-соц и нео-ноар “Дзифт” с реж. Явор Гърдев, романтичните драми/комедии “Love.Net” (реж. Илиян Джевелеков) и “Всичко, което тя написа” (реж. Ники Илиев), провокативният филм “Вездесъщият“ (реж. Илиян Джевелеков), дръзката съвременна интерпретация “Шибил“ на младият дебютант Никола Бозаджиев, чувствителният “Докато Ая спеше“ на реж. Цветодар Марков, както и семейните заглавия “Смарт Коледа” (реж. Мария Веселинова) и “Маймуна” (реж. Димитър Коцев - Шошо).

Част от селекцията („Калин и отбора на затвора“, „Маймуна“ и „Обърната елха“) ще е достъпна за стрийминг от 10 септември 2021 г. за абонатите на Netflix на тероторията на цяла Европа със субтитри на всички европейски езици, а за останалите – следете в платформата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР