И нека фестивалът започне сега!

Първи ден на кинофестивала във Венеция

02 September 2021

Снимка: getty images/guliver

Кинофестивалът във Венеция бе открит снощи с прожекция на новия филм на Педро Алмодовар „Паралелни майки“. Сюжетът разказва за две жени, които се срещат в болничната стая, където са настанени за раждане. И двете са самотни майки и са забременели случайно. Едната е на средна възраст и много се радва, че ще става майка. Другата е млада, уплашена, разкайва се за случилото се и е много травмирана. Срещата им, думите, които ще си разменят, ще променят живота и на двете завинаги.

Освен режисьорът и актрисите в главните роли – Пенелопе Крус и Милена Смит, по червения килим за откриването минаха куп известни личности.

Сред тях бяха Хелън Мирън, която е във Венеция от няколко дни, защото бе сред поканените звезди и за ревютата на Dolce&Gabbana, както и Адриана Лима, Барбара Палвин, съпругата на Кристиано Роналдо Джорджина, Сара Сампайо, Бианка Балти, Мариакарла Босконо и много други.

Вижте ги в галерията ни, където сме събрали интересни моменти от червения килим снощи, с акцент както върху впечатляващите тоалети на присъстващите дами, така и върху някои по-странни стайлинг попадения.

Фестивалът ще продължи до 11 септември. Заради пандемията и здравните мерки, всички присъстващи в залата седят през едно място и са с маски. Затова и капацитетът е намален от 8000 места на 4000.

Сред гостите, които ще блестят на киномаратона тази година, представяйки новите си филми, са Антонио Бандерас, Мат Деймън, Оливия Колман, Адам Драйвър, Кристен Стюарт и много други.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР