Зуека: Смених държавата с друга, в която законите се спазват

eva.bg 28 August 2021

Снимка: Нова телевизия

През предстоящия нов тв сезон няма да видим Васил Василев-Зуека на малкия екран. Не, защото е влошил отношенията си с продуцента или телевизията, а понеже на 56-годишна възраст реши да започне на чисто, отначало, със смелост, за която мнозина могат да завидят.

В интервю за „24 часа“ той разкрива, че преди три месеца заедно със съпругата си Ани и синът им, който тази година ще е първи клас, са решили да напуснат България. Въпреки че все още отказва да разкрие в коя страна са се установили, казва следното: “Със семейството ми решихме да сменим страната с друга, в която законите се спазват. Простичко е.“

„Аз избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия ми син. Разликата между България и държавата, в която сме, е точно тази – има едни закони, които се спазват, има и едни хора, които се грижат за бъдещето на страната си“, казва още той.

В момента Зуека се издържа изцяло от продажба на картини. През 2020 година той преоткри страстта си към рисуването и както споделя в интервюто за една година е нарисувал 310 картини, от които са продадени 260. Купуват ги в цял свят.

„Напуснахме България. Махнах се не само от телевизията, но и от страната. Избрах едно малко по-добро бъдеще за детето си, за малкия си син.

Същите хора, които ръководиха зад кадър политическия живот в България, ръководят и в момента“, този акцент от интервюто на Зуека цитира пък журналистът Георги Тошев в пост във Фейсбук, в който го похвали за смелостта просто да си стегнат багажа и да напуснат страната. „Зуек, винаги си бил по-смел от мен! Още, когато пръв си тръгна от “Ку-ку”! PS До среща скоро!, написа Жоро Тошев.

Цялото интервю на Васил Василев-Зуека за 24 часа може да прочетете тук.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР