LAGO - модерният италиански дизайн

Философията на бранда включва и понятието „психологически комфорт“, защото хората трябва да живеят „на една честота“ със заобикалящата ги среда в дома или офиса.

eva.bg 25 August 2021

Историята на LAGO датира от края на 19 в. с изработката на шкафове за аристократични интериори и венециански църкви. Поколенията допълват вече натрупаните познания и опит, за да разширят продуктовата гама с дизайнерски мебели за дневни и спални.

Италианският производител през новото хилядолетие става публично дружество със съответните предизвикателства. Така започва модерната история на италианския бранд LAGO, ръководен от новото поколение - Даниеле Лаго, млад предприемач и дизайнер, който заедно с брат си Франко и сестра си Розана ръководи креативен и динамичен екип.

Днес LAGO има продажби от 30 милиона евро и в него работят 170 души. Повече от 400 внимателно подбрани мебелни магазини представят продуктите на бранда по целия свят.

Въпреки непрестанния растеж и желанието за обмен с други култури, компанията не е загубила връзката със своето наследство.

 „Ако прекарваме по-голямата част от времето си в помещения с високо качество, тогава качеството ни на живот ще бъде високо.“

Тази визия вдъхновява дизайна на LAGO, компанията, която проектира и произвежда не само мебели, а събужда емоции. Философията на бранда включва и понятието „психологически комфорт“, защото според собствениците „хората трябва да живеят „на една честота“ със заобикалящата ги среда в дома или офиса.“

Въз основа на този вдъхновяващ принцип, LAGO разработва модулен дизайн, който служи като вид код, който позволява на всеки да проектира помещенията, които обитава, в хармония със собствения си вътрешен свят.

Цветни, разнообразни, нестандартни - това са част от думите, с които могат да бъдат описани мебелите на Lago. Кухни, спални, стенни композиции, всичко е подчинено на функционален и прагматичен дизайн - стандартни модулни системи, които осигуряват пространство, удобство и не на последно място фантазия в дома. Основополагащ за компания с толкова дълга история е принципът за безкомпромисно качество, което може да се види в материалите, финишите, механизмите.

Библиотеката Air Shelving сякаш „плава“ във въздуха, позволявайки на светлината да преминава и създавайки усещане за безтегловност.

Прозрачността на стъклото прикрива солидните рафтове и функционалните модули за съхранение, поддържани от скрита укрепваща система, която гарантира стабилност и безопасност на конструкцията. Без ограничения на размера, библиотеката може да бъде позиционирана в средата на помещението, разделяйки пространството като интериорен елемент от пода до тавана. Солидните дървени рафтове се поддържат от едва доловими вертикални подпори от темперирано стъкло: контраст, който добавя изключителна лекота на библиотеката.

Стенната композиция 36е8 на LAGO позволява да „композирате“ модулите според желанието или функционалността. Състои се от рафт за телевизор, който се окачва на стената и още 4 отделни контейнера в различни нюанси. По този начин не само „играта“ на тонове и финиши може да радва окото, но и отново може да се наслаждаваме на въздушната лекота на цялостната композиция.

Гардеробът ET VOILA изглежда като вълшебна кутия. Et Voilà изненадва, разкривайки с един жест просторния си интериор. Гардеробът може да се персонализира до милиметър и може да бъде оборудван с рафтове, чекмеджета, огледала, LED светлини и метална стойка за закачалки за дрехи.

Гардеробът N.O.W. е сякаш невидим в пространството. Тази мебел толкова неусетно се слива с интериора, че човек възприема присъствието й на сетивно ниво – като интуитивно продължение на декора. Този ефект е постигнат чрез неравномерния ритъм на стъклата на вратите и отсъствието на видими дръжки. Просто магично усещане!

Ако внимателно натиснете вратата, ще усетите как се отваря по начин, който може да ви се стори невероятен, благодарение на специалния механизъм.

Този модел гардероб предлага безкрайни възможности за персонифициране на всеки детайл - комбинации от цветове и покрития XGlass на всеки стъклен панел.

Леглото STEEL FREE е резултат от непрекъснатата естетическа еволюция на дизайна. Елегантните му стоманени крака са с покритие Titanio или Peltro. Дизайнът позволява безпрепятствено движение около леглото и лесно почистване под него. Различните размери и финиши за таблата дават възможност за вмъкване на личен щрих и изискани цветови контрасти в спалнята.

Независимо, че дава несравнимо усещане за лекота и безтегловност, в същото време леглото е изключително стабилно и здраво.

Леглото VELE е с ултрамодерна визия и неочаквани оригинални решения. Уникалността му се изразява в съчетаването на 3 панела за табла, тапицирани в плат или кожа. Те създават удобно и ефектно пространство за съхранение на вещи. Книги, чаши, мобилни телефони - всичко става лесно достъпно, дори и на тъмно.

Както всички легла на Lago, леглото Vele стои върху стъклени крака, които го правят да изглежда сякаш „виси“ във въздуха.

Тази визия на лекота умело влиза в контраст с трите панела на таблата.

Диванът AIR e от едноименната серия на LAGO, която както подсказва наименованието й отново ни приканва да останем безмълвни пред дизайна и инженерния гений, който визуално „оспорва“ законите на гравитацията.

Диванът AIR е със седалки, разположени върху крака от закалено стъкло и с удобен рафт за книги. Истинско предизвикателство за сетивата!

Кафе масичката от серията AIR е блестящо допълнение към цялостното оформление на зоната за сядане. Тя е с основа от кристално стъкло и плот от темперирано стъкло във финиш Sahara Noir.

Повече информация може да потърсите на https://selamoredesign.com/bg/brands/lago

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР