Какво ни носи „синьото“ пълнолуние във Водолей

Дали се задава тайфун, който ще ни пренесе право в Страната на Оз? Спокойно, ние вече сме в него.

Ясмина 22 August 2021

Обикновено „синя луна“ наричаме второто пълнолуние в рамките на един месец – нещо, което се случва сравнително рядко. Синята луна която изгрява над нас днес, на 22 август, обаче обозначава третото от четирите пълнолуния в рамките на един сезон и е т.нар. сезонна синя луна. По-важното е, че това е второто пълнолуние в знака Водолей. Пълнолунието на 24 юли бе в същия знак.

Двукратното акцентиране върху Водолея идва, за да ни подготви за новото, което се носи към нас със скоростта на светлината, защото Водолеят не е нито съзерцателен, нито уседнал, тромав знак. Водолей е знакът на бунта и промяната, а също и знакът на силната индивидуалност. Очаквайте резки, внезапни промени на плановете от всякакъв тип, неочаквани събития, като при това всичко случващо се ще е с дългосрочен ефект. Не бива да се страхуваме от нищо, а напротив – да бъдем смели, да поемаме рискове в името на важните за нас неща и дори да сме малко безразсъдни. Безсмислено е да се съпротивляваме на случващото се, а и не е възможно – жребият е хвърлен, Рубикон е преминат. По-скоро трябва да се стремим да използваме енергията на ураганните промени в наша полза като внимаваме все пак да не изгубим фокуса.

Марс, който от края на юли е в знака на детайлите и прецизността Дева, допълнително ще ни направи по-нетърпеливи и по-критични, а за капак на всичко Уран, господарят на Водолея и планетата, която свързваме с шока и новото, от 20 август е ретроградна в най-инатливия знак, Телец. Което означава – ще има съпротива и застой, но промяната ще се случи, неминуемо е. И тук изобщо не става въпрос за локална политическа промяна или нещо подобно, а за трансформации на глобално ниво, които засягат бъдещето ни.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР