3 правила за съчетаване на обувките с роклята. Какви са тенденциите този сезон?

Ниски или високи, в различна или еднаква цветова гама, кое да е акцент – роклята или обувките

18 August 2021

Дайте на една жена правилните обувки и тя може да покори света“, казва любимата ни Кари Брадшоу от сериала „Сексът и градът“. И докато Сара Джесика Паркър отново се разхожда в обувките на Кари, снимайки нови епизоди от сериала, който този път ще се завърне на малкия екран под името „And Just Like That“, да поговорим за... обувките и роклите. Два задължителни елемента от стайлинга ни, особено през лятото.

Нека си признаем – и роклите, и обувките никога не са ни достатъчни, независимо колко често обновяваме гардероба си. Нищо не оправя настроението така, както нови попълнения, пък и винаги може да откриете безброй изкушения в категорията с дамски рокли на answear.bg.

Ето три основни правила, с които трябва да се съобразявате, когато съчетавате обувките с роклята.

Размерът има значение

Независимо дали става въпрос за официална вечеря, работен ангажимент, среща с приятелки или разходка по крайбрежната морска улица, никога няма да сбъркате с високия ток. Той издължава силуета и подчертава женствеността ви.

Особено подходящ е, когато сте с къса или с макси рокля. Ако роклята е средна дължина обаче, тогава по-добре заложете на ниски обувки. Да напомним, че маски роклите са основен тренд това лято.

Този сезон отново се завръщат на мода и вдъхновените от 90-те години обувки на платформа. Те придават нужната височина, а в същото време осигуряват комфорт, в случай, че поводът не изисква твърде официален стайлинг.

Когато става въпрос за ежедневието ви, винаги може да заложите на равни спортни обувки в комбинация със спортно-елегантна рокля. Градските принцеси знаят как се прави. За тях спортните обувки в комбинация с рокля са вечен летен хит. Да не забравяме, че една от най-актуалните тенденции както на миналата, така и на тази година, е комфортът. Разнообразни модели обувки може да откриете на https://answear.bg/k/tya/obuvki

Един нюанс по-тъмни или друг цвят

Една от основните дилеми пред всяка дама, когато става въпрос за съчетаване на рокля и обувки, е цветовата гама. Дали да са абсолютно идентични (което е изключително трудно да се постигне и в повечето случай се стига до модни гафове, пък е и леко ретро), дали да са в различни нюанси на един цвят или пък коренно различни цветове.

Модните специалисти съветват винаги да избирате един нюанс по-тъмни обувки в сравнение с роклята. И не се страхувайте, ако са в коренно различни цветове – това е един от трендовете този сезон.

Ако пък роклята е в много интензивен и наситен цвят, тогава заложете на по-неутрални нюанси по отношение на обувките – бежово, бяло, черно. Така вниманието ще бъде насочено изцяло върху роклята, каквато очевидно е целта, след като сме избрали ярък цвят.

Една от тенденциите в момента са обувките в бяло. Те се вписват в стайлинга с усещане за безгрижие, самоувереност и минималистичност.

Игра на принтове

Всички имаме в гардероба си и обувки с принтове, шарки, интересни детайли. В тези случаи обикновено държим именно обувките да са на преден план и да бъдат забелязани, затова в тези случаи избирайте рокля, която да ги допълва и да им отива. Ако в обувките имате няколко цвята, облечете рокля, която съдържа един от тези цветове. Правилото е – съчетайте роклята с обувките. А за повече вдъхновение посетете answear.bg.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР