Макиажът: цветна феерия

Футуристичен или безгрижно романтичен. Винилен или метален. Определено визажистите накараха лятото да дойде, преди да си е отишло. фаворити сред цветовете са тюркоаз, лила и оранж.

Свобoда Сидерова 22 February 2009

Очите: райска птица в златен кафез

Усилията на Питър Филипс, новия арт директор на Chanel да наложи златния макияж дадоха резултат. Последните 6 месеца свитата на цар Мидас, който превръща всичко, до което се докосне, в метал, превзе подиума.

И тази пролет старото злато и бронзът са ключови акценти при очите, около които гравитират Oscar de la Renta, Dsquared2 и Missoni. Gucci избра изумрудено тюркоазено като оперение на райска птица. Сребристите сенки, нанесени в центъра на горния клепач, както е при Vera Wang, добавят свежест на лицето.

четворка сенки Ombre Eclat на Guerlain
сенки Double Еffect Eye Shadow на Collistar
течни сенки Precious Sari на Givenchy
четворка сенки Les 4 Ombres на Chanel
молив за очи Каjal Duo на Collistar

 

 

 

Скулите: взрив на оранжево


Скулптираното съвършено лице визажистите подчертават с руж в оранжево или теракота. Вместо да имитирате загар на цялото лице, накарайте скулите да сияят и да излъчват слънчева топлина с бронзатор, съветват още make-up артистите на Christian Lacroix и Oscar de la Renta.

Резултатът е свежо лице с младежка хубост и романтично усещане. Бронзовият гламур не дава покой и на Emilio Pucci. Нанесената крем база в дълбоко кафяво под скулите и около слепоочията идеално кореспондира със сенките в медено и кафяво. 

 

 

 

Веждите: да се намерят и обезцветят 


За кой ли поред сезон веждите държат позиции. Louis Vuitton, Zac Posen и Miu Miu ги предпочитат изсветлени и почти незабележими. Корифеите на грима твърдят, че така визуално „отварят“ очите, правейки ги по-лъчисти и по-ярки.

 

Ако не искате да обезцветявате веждите, направете ги невидими с пудра или основа за клепачи. Внимание заслужава експериментът на Marni. Тънките извити вежди в кафяво над собствените придават доза ексцентричност на иначе постния макияж – неутрални устни, скули и очи.

основа за клепачи Ombre Eclat на Guerlain
палитра за очи и вежди Eye and Brow Prisme на Givenchy

 

 

 

Устните: лилатa – новото черно 


Вместо хитовите винилово черни устни на YSL от миналия сезон - ослепително преливащи лилави. Футуристичната идея, придаваща секси обем на устните, е на Zac Posen.

 

Червено и точка! Възкликват ултимативно Louis Vuitton, Alberta Ferretti и Proenza Schouler. Нима можете да възразите на жена, чийто макияж говори, че не си пада по компромисите? Да не говорим, че на фона на nude устните блестящо алените са като ураган. Изборът на Threeasfour в коралово се разшифрова като намек, че сте прекалено млади за макияж.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР