Нека да е весело!

В странното време, когато спомените за социалната изолация са съвсем пресни, пикникът е чудесен повод да отидем сред природата със семейството или с приятелите си.

Елка Влаховска 31 July 2021

The Den Kit Company

Какво по-хубаво от това да отидем до най-близкия парк, гора или плаж в хубав ден, като вземем кошница или чанта с храна и напитки? Всичко, от което се нуждаем, е постелка с непромокаема основа или покривка, няколко чинии и чаши и нещо вкусно за ядене.

Основният принцип при заниманията на открито е те да бъдат елегантни, но прости, да не напрягат, а напротив – да създават възможно най-непринудена атмосфера.

Дори и да не сме блестящи кулинари, не бива да изпитваме притеснения: разходката сред природата дава шанс на най-семплите ястия да изглеждат по-вкусни от обикновено.

Пикникът по стар обичай е свързан с барбекюто, на пазара има достатъчно удобни преносими уреди за печене на месо, а идеи за предварителното му мариноване изобилстват в кулинарните сайтове. За повечето от нас изборът на добро месо трябва да бъде приоритет. Но и зеленчуците на грил никак не са за пренебрегване.

Сандвичите по традиция са най-удобният вариант, особено ако сме решили да направим парти в парка.

Да започнем с избора на няколко качествени хляба с квас от местната занаятчийска пекарна. Песто или крема сирене дават страхотна основа за вкус, а плънката може да бъде по избор с деликатесни италиански колбаси и сирена, печени зеленчуци или листа от салата.

Ефектните аксесоари ще ни помогнат да организираме празника на открито. Нечупливите съдове, хладилните чанти за съхраняване на храна или напитки и хамакът са задължителни елементи за прекарване на приятния летен ден в парка.

Преносимите леки палатки и сгъваемите маси и столчета са по-подходящи за пикник в гората, но дори и сред градския ландшафт могат да внесат много приятна атмосфера.

Когато има малки деца на партито в парка, да не забравяме да осигурим и забава за тях. Топки, балони, прости играчки, скицници и пастели винаги вършат добра работа. Да вземем за възрастните пък настолни игри, бадминтон, преносим музикален приемник и камера. С този непретенциозен комплект можем лесно да забавляваме голяма компания на открито и да заснемем всичко за спомен.

 

 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР