Пътят на красотата

Люба Вангелова 10 July 2021

Дени Радева, управител на Reina Aesthetic

Снимка: reina aesthetic, благовест заимов

Индустрията за красота, от една страна, разшири познанията ни за бранша, от друга, направи ни доста взискателни клиенти, които се доверяват трудно на естетични центрове и клиники. Даваме думата на Дени Радева, управител на Reina Aesthetic – естетичен център, който наскоро отбеляза първия си рожден ден и за това време се превърна в любим на много клиенти.

В кой момент се роди идеята ви за собствен естетичен център?

Започна да се оформя преди близо година и половина. Била съм клиент на всички апаратни процедури, които предлагам в момента, и се убедих в добрия резултат от тях. Искаше ми се в София да създам едно уютно кътче, където освен процедури за лице и тяло да предоставяме цялостно изживяване за бягство от напрегнатото ежедневие.

Какво е основното направление на естетичен център Reina?

В Reina се стремим към разгръщане на естествената красота. Всички процедури при нас са за подсилване на естествените процеси в тялото. Отлична визия се постига и без инвазивна намеса или инжектиране на каквото и да било. Ние разчитаме на науката и иновациите, затова използваме само апарати от последно поколение в естетиката.

Какво задържа клиентите ви?

Качеството на процедурите и индивидуалното отношение, на което аз лично много държа. Клиентът ни е специален и се стремим да му го показваме при всяко посещение. От друга страна е качеството на процедурите, които предлагаме. При всяка от тях резултатът е видим още след първата терапия.

Какви трудности се изправиха на пътя ви през първата година и как ги преодоляхте?

Ние стартирахме в труден момент. Изграждането на центъра започна по време на първия локдаун в страната – несигурен и плашещ период, без яснота за бъдещето. Клиентите се притесняваха, някои дори прекъснаха посещенията си заради увеличаването на броя на заразените в национален план. От своя страна ние взехме безпрецедентни допълнителни мерки за безопасна среда, за да може всеки да се чувства защитен. Проливните дъждове също нанесоха известни поражения, с които се наложи да се справяме. Дори купихме два нови апарата, за да можем да продължим работа. Беше трудно и все още е, но целият ни екип знае какви усилия са положени за създаването на Reina и даваме всичко от себе си, за да развиваме естетичния център.

Винаги е сложно при избора на оборудване. От какво се ръководите вие?

Правим сериозни проучвания за ефективността и резултатите от всяка една машина, която ни предлагат дистрибуторите. Също провеждаме анкети с клиентите, за да чуем техните нужди и желания.

Вложението в последно поколение скъпа апаратура не представлява ли голям риск?

Представлява, разбира се, но, за да се отличим, залагаме на иновациите – напълно безболезнена и ефективна лазерна епилация с Prime Lase HR, процедури за почистване, освежаване и хидратиране на лицето с Hydrafacial 2.0,  за които се използват само биосеруми (внос от САЩ), антицелулитни процедури с VelaShape III, детокс процедури и други.

Без какво не може да съществува един съвременен център за красота?

Без специалистите, които да проявяват индивидуално отношение, разбиране и да изготвят най-релевантното предложение спрямо желанията и нуждите на клиента.

Коя е най-популярната процедура в Reina, или тази, която е визитна картичка на естетичния център?

Безапелационно VelaShape III. Апаратът премахва целулит и значително намалява обиколката на третираните зони. Най-много са клиентите ни специално за тази процедура. Тук е моментът да кажа, че не е важен само апаратът, но и специалистът, който стои зад него. Ние държим изключително много на подготовката на нашите терапевти.

Вие самата имате ли любима процедура?

Харесвам всичките си апаратни процедури. Както споменах, имам политика да не купувам апарати, чийто резултат не съм изпробвала първо върху себе си, но да си призная честно, VelaShape III ми е фаворит.

С какви нови процедури предстои да обогатите портфолиото си?

Криолиполиза, или така наречената неинвазивна липосукция. Резултатите са прекрасни, процедурата се допълва отлично с VelaShape III, аз самата съм правила курс от двете процедури и резултатът беше повече от добър. Към процедурите с криолиполиза ще има и такива за масаж на третираната зона, които ще се извършват с друг апарат. А за още по-бързи и трайни резултати за нашите клиенти ще бъде изготвян и безплатен хранителен режим от специалист.

С какво привличате мъжете в Reina?

Най-вече с лазерната епилация, която е безболезнена, премахва проблема с врасналите косъмчета и може да се прави на кожа с тен. Много търсена от мъжете е също и процедурата Hydrafacial 2.0, която почиства кожата на лицето в дълбочина, успешно се бори с несъвършенствата и се справя с първите признаци на стареене на кожата.

Как се отличавате сред гъстонаселения конкурентен пазар?

Постарали сме се да обхванем нуждите на почти всеки клиент, а именно – борба с целулит и обиколка, трайно обезкосмяване, почистване и грижа за кожата на лицето, детокс процедури, подхранваща и придаваща естествен обем на устните терапия, специализирана грижа за околоочния контур и така неприятните тъмни кръгове около него, маникюр и педикюр, фризьор и бръснар (модерен вариант за грижа и стилизиране на брадата и косата на мъжа).

Благотворителността е важна част от дейността на Reina – има ли конкретна причина за това?

Силната ми и искрена любов към абсолютно всички животни. Прекрасни и чисти създания, които даряват само и единствено любов. Именно затова стартирахме кампания с приятелите ни от Redom, на които даряваме определена сума за всяка проведена процедура при нас. Те са страхотна организация, която се грижи за животни в беда – това най-често са кучета и котета, претърпели сериозни произшествия. Redom се грижат тези животинки да бъдат настанени в приемни семейства, като им осигуряват медицинска грижа, храна и какво ли още не. Всеки наш клиент знае, че с процедура при нас помага на пострадало животно.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР