Четири книги за 40 милиона?

Принц Хари демонстрира отличен бизнес нюх.

eva.bg 24 July 2021

Британският таблоид Daily Mail публикува новината, че принц Хари е сключил договор с издателство не за една, както бе официално оповестено до този момент, а за цели 4 книги. Първата ще е негова, автобиографична, и ще излезе през 2022 г. Принцът вече работи върху нея, заедно с един от най-известните „писатели в сянка“ (на английски – ghostwriter, т.е. писател, който пише от името на популярната личност, решила да издаде автоиографична книга). Скандалната подробност около втората книга е, че тя по договор ще бъде публикувана след смъртта на кралица Елизабет. Автор на третата, посветена на уелнес и здравословен начин на живот, ще бъде Меган Маркъл, а за четвъртата все още не се оповестяват никакви детайли.

Според източника първоначалната цена за четирите книги на херцозите на Съсекс е била 29 милиона долара, а принц Хари е ръководил нещо като наддаване между издателствата, проявили интерес. Смята се, че финалната сума е достигнала около 40 милиона като най-вероятно част от приходите ще отидат за благотворителност.

Предвид факта, че Хари и Меган вече сключиха и дългосрочен договор с Netflix за продуцирането на филми, сериали и детски програми, вече спираме да се притесняваме относно това ще имат ли с какво да преживяват, след като се оттеглиха от официалните си задължения като членове на кралското семейство, и концентрираме вниманието си около по-важните неща като например как Бъкингам ще преживее формулировката „да бъде публикувана след смъртта на Нейно Величество“.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР