Flou – да поговорим за културата на съня

Всички знаем колко е важно за здравето и усещането ни за благополучие да се наспим добре. Тялото и умът да са отпочинали, а сърцето да приеме предизвикателствата на новия ден с лекота.

Елка Влаховска 23 July 2021

Nathalie

Сънят е толкова важен в живота ни, колкото удовлетворението от работата, хармоничния живот и спокойствието, което ни дава една добра банкова сметка например. Затова не е ли важно да инвестираме във възможността да спим добре?

Flou е италианска компания, основана през 1978 г., която за първи път идентифицира и дефинира концепцията на културата на съня. Тя се специализира в това да предложи не само легло, матрак и спални комплекти, но реална система, която работи в синергия за нашето удобство.

Според изповядваната философия за културата на съня, спалнята ни не е предназначена само да ни осигури приятен сън, но е и място, където да се отпуснем като цяло в съответствие с начина ни на живот и навиците ни. Наред с голямата страст към научните изследвания и иновациите, компанията Flou поставя на преден план също така добавената стойност на внимателното и щателно производство на всеки отделен елемент. Вложен е много ръчен труд на опитни майстори, наследили вековни занаятчийски традиции, които претворяват в съвремието. А когато даден предмет се прави не само с ума и сръчността, но и със сърцето, това може да се усети.

Сред огромната гама от възможности за избора на легло, вида матрак, ергономията на възглавниците и комфорта и мекотата на чаршафите – Flou дава опция на всеки да конфигурира с помощта на експертите обзавеждането на своята най-интимна зона в дома.

Дори при вече направен избор, голямото предимство при Flou е, че промяната на всеки отделен детайл може да преоформи концепцията за мечтаната спалня – както като удобство, така и като дизайн. В този смисъл, всеки клиент може да бъде въвлечен в едно „сътворчество“ с марката при своя избор да повери почивката си на Flou, която както да гарантира здрав сън, така и да задоволи естетическите претенции.

Но да се върнем на концепцията за „културата на съня“. В нея се включват иновативни конструкции на леглата с механизъм, който позволява да се определи различна позиция – за сън, за четене, за релакс, матраци в много широка гама и с различна структура – от осигуряваща най-ергономична позиция на тялото до хипоалергенни, с разнообразни степени на мекота или твърдост, с различни опции за пълнеж според индивидуалните нужди. Не са пренебрегнати и възглавниците – толкова специфични според персоналното усещане за комфорт и с различен пълнеж – както с еко материали като вълна, памук, добре обработен гъши пух, така и с мемори пяна. Финалът за перфектното усещане за лукс е с избора на спално бельо. И тук разработките на Flou търсят съвършенството на уюта чрез избора на материи – от американки пениран памук през египетски памучен сатен до индийска висококачествена коприна.

Има и едно типично италианско светоусещане за дизайна, което виждаме в най-добрите образци на традицията, дала магията на подписа Made in Italy. В него се включва и огромното познание за въздействието на цветовете.

В последните колекции на Flou природата заема своето място в дома в отговор на това, че днес всеки копнее във времената на периодична изолация да усети, дори само визуално в дома си, енергията на океана, тихия шепот на гората, предизвикателството на скалистите пътеки, възраждащата сила на изгревите и залезите.

Затова и дизайнерските екипи на марката споделят виждането, че нищо не е по-изумително от перфектния съюз между цветове и форми, които се виждат в живота сред природата.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР