Първата глътка на лятото…

… с Chandon Garden Spritz: апетитно и въодушевяващо шприц изживяване

eva.bg 22 July 2021

Лятото се измерва в дните, прекарани под слънцето, в споделените с приятели усмивки, в свежите глътки на любимите ни питиета и звънтенето на чашите, с които си казваме „наздраве“.

Chandon Garden Spritz е повод за едно възхитително лято, изпълнено с топли срещи и събирания с любими хора. Изискан и автентичен, семпъл и вълнуващ, създаден с двойно по-малко захар от всеки друг шприц, без изкуствени подсладители и оцветители – да, това наистина е натурално съвършеният вкус на лятото!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by EVA magazine (@eva_magazine)

В сърцето на това питие се сливат изключителен сорт пенливо вино и още една уникална съставка: портокалов битер ликьор, ръчно приготвен с местно отгледани портокали, билки и подправки. Изработен по тайна автентична рецепта, готов за сервиране, чакащ да бъде споделен – поднесен върху кубчета лед, гарниран с резен свеж портокал и стрък розмарин.

Създателите на напитката в Аржентина имат навика да експериментират с неочаквани комбинации. Chandon Garden Spritz е вдъхновен от популярния аржентински тренд към много горчиви вкусове като йерба мате и Фернет – аромати, възбуждащи небцето. В комбинация с изключителното качество на портокалите от Валенсия, получавате перфектното, неподправено лятно питие. Изискан шприц за онези, които търсят нови граници в чашата си. Ръчно изработен от екип от уайнмейкъри в Мендоса, Аржентина, използвайки местно ръчно набрано грозде и портокали, обогатен с внимателно подбрани подправки.

Лято в бутилка

Любителите на изисканите напитки ще се радват да научат всички детайли за произхода на Chandon Garden Spritz: за него е използвано изключително висококачествено пенливо вино, бленд от сортовете Шардоне, Пино Ноар и Семийон, отглеждани на надморска височина от около 1 000 метра, в имението на бранда в Мендоса. Именно тук, по естествен начин, тероарът и климатът благоприятстват за свежестта, зрелостта и киселинността, които са нужни на гроздето.

Виното е създадено с бавна ферментация по метода Шармат, за да се запазят експресивните му плодови аромати. Към всичко това се добавят домашно приготвени, ароматни и освежаващи портокалови битери. Създадени от съвършено узрели валенсиански портокали, отгледани в устойчива ферма без пестициди в Ентре Риос, североизточна Аржентина – произвеждани от едно семейство вече три поколения.

След като портокалите се обелят, се изсушава част от корите във фурна, а част от тях се добавят пресни. Корите се накисват в гроздово бренди, заедно със селекция от билки и подправки от най-добрите тероари в света. Резултатът е очарователен, горчив портокалов ликьор. Щом се смеси с нашето пенливо вино се получава лято в бутилка!

Съвършената напитка на масата

Ако се чудите с какво можете да съчетаете Chandon Garden Spritz, ето някои храни, с които напитката си пасва съвършено: пикантна азиатска храна, суши и сашими, отлежало сирене чедър, сушени екзотични плодове и ядки. Това е така, защото питието представлява перфектен баланс между сладък и горчив вкус: горчивината става по-отчетлива накрая, за да добави още вкус, балансирайки сладостта, за да ни прикани към нова глътка.

Да се запознаем с уайнмейкъра

Ана Паула Бартолучи е един от уайнмейкърите на Chandon Аржентина. Тя е създателят на Chandon Garden Spritz.Тя е родена в Мендоса, на по-малко от 60 километра от винарна Шандон, така че можем уверено да кажем, че Chandon Garden Sptitz е автентично аржентински.

„Качеството на нашите портокали, както и на нашето вино, е нашата гордост в Аржентина. За този бленд ние изучавахме портокалите, така както правим и с гроздето, за да създадем възможно най-доброто шприц изживяване. Избрахме традиционна, устойчива семейна ферма, където не пръскат портокалите с пестициди. Това беше важно за нас, защото използвахме само корите. Преценихме най-доброто време за събиране на реколтата, за да получим желаните специфични аромати“, казва Ана, като продължава:

„Приготвяме корите по различен начин – свежи, накиснати или печени, за да придадем карамелен, шоколадов или захаросан вкус. Докато се приготвят ухае невероятно! Използваме билки и подправки от цял свят, като извличаме ароматите на всяка от тях по отделно, както и на корите, за различен период от време, разкривайки огромен брой възможности за блендиране.“

Да изпием лятото до последната глътка!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР