хитлист козметика

Интересът към Древния Египет е стар като света. Пленници на великата цивилизация са дизайнери, коафьори и визажисти.

Свобoда Сидерова 23 February 2009

 

НЕФЕРТИТИ НА ХХІ ВЕК



Интересът към Древния Египет е стар като света. Пленници на великата цивилизация са дизайнери, коафьори и визажисти

Миналата зима муза на Alexander McQueen беше Клеопатра. Тази пролет John Galliano е като обсебен от Нефертити.

 

Напоследък главният дизайнер на Dior много пътешества в Африка и това остави отпечатък върху творчеството му. Колекцията му „Племенен шик” не се ограничава само с животински принтове и масивни украшения.

 

Сложната прическа на моделите – „накълцан” бретон и конструкция от гофрирани кичури, е най-запомнящото се творение, посветено на мистичната красота на съпругата на фараона Ехнатон. Екзотичните канони на красотата изискват още силно изтеглена очна линия, озарени в бронз или злато очи, преувеличено издути устни в червено или златисто кафяво и силно подчертани вежди.

 

Египтоманията не отмина и останалите дизайнери. Andrew Gn демонстрира туники с бродирана златна яка. Anna Sui се заиграва с източни мотиви в цвета на дъгата. Sophia Kokosalaki предлага да се облечете в лазур и злато – любимата палитра на Тутанкамон. Скъпоценните камъни по роклята на Zac Posen придават вид на древна красавица от долината на Нил. Бедуинката на Ralph Lauren пък се изживява като укротителка на змии.

 

 

 

 

 

ЖУЛИЕТА В РОЗОВО



Ако лозунгът „Да живее ярката сексуалност!“ ви импонира, изберете розов макияж и розови аромати. Споко.

Няма да ви обвинят в инфантилност

Романтичният и любовен Ден на Свети Валентин дава прекрасна възможност да проявите бурна фантазия при подсказването на мъжа до вас какво бихте желали да получите за празника. Например розова рокля или пръстен с розов диамант. А може би просто розови очила? Или розово сари?

 

Докато го чакате, другият начин да се превърнете в красавица от Боливуд и да разиграете някоя мелодраматична история, разкъсвана от ревност и страдания, е като се обзаведете със сияйния руж Sari Glow на Givenchy в цвета на неподправената женственост. И ароматите не само са в розово, но и миришат на роза. Ferre Rose Princesse например е вдъхновен от хибрид на аристократична чаена роза с поетичното име „Принцесата на Монако“. Със сигурност ще плените нечии сънища.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР