Love story - интериор и мода

Много именити модни дизайнери имат скрита страст – и тя е свързана с обзавеждането и декорацията на дома

Елка Влаховска 01 August 2021

Снимка: пресофиси

Много именити модни дизайнери имат скрита страст – и тя е свързана с обзавеждането и декорацията на дома. Творческото им въображение се изявява и в дизайна на предмети и текстилни десени, които носят почерка на бранда им. Тези дизайни са експресивни и смели, като пренасят магията на модата в най-интимното ни пространство. През годините модните брандове създават свои марки за дома, отлично разпознаваеми и търсени от почитателите им. Да хвърлим поглед към атрактивните им колекции.   

Missoni Home - играта продължава


Домът е голямата страст на Росита Мисони, тя лично се грижи за проекта си Missoni Home, стартирал през 1997 г. и наложил бранда в най-луксозните хотели и домове по целия свят. Мисони споделя своята философия: „Домът е жив. Непрекъснато се развива и никога не завършва“.

Колекциите носят характерната експресивност на марката с любимите зигзаг десени, но и непрекъснато се обновяват с неочаквани декоративни елементи и детайли. Обзавеждането често е модулно и лесно „мигрира“ навън.

Dior Home - носталгично пътуване


Кристиан Диор пише в мемоарите си, че семейният дом в Гранвил, Нормандия, превърнат сега в музей, за него винаги е бил извор на вдъхновение и „най-нежен и прекрасен спомен от детството“.

Колекцията Granville, представена от Корделия де Кастелан, е почит към обсесията на великия кутюрие от природата и ботаниката. Като дете той прекарвал часове в разглеждането на албуми с прецизни рисунки на цветя, а майка му създала прекрасна градина с омагьосващи ухания. Идилията на спомена е претворена в Granville със стилизираните хортензии и цветове на глициния в нюанси на аметист, изумрудено или сиво-синьо.

И розите, да не забравяме розите! Но не онези, смятани за обикновени сега, а розите, вдъхновили Антоан дьо Сент-Екзюпери да избере именно розата за капризен обект на любовта на Малкия принц.

Даян фон Фюрстенберг x H&M Home страстният диалог


Когато Даян фон Фюрстенберг, създателката на емблематичната рокля тип „прегърни ме“, се заеме с предложения за домашния декор, всички сме жадни да видим резултата.

Интериорните предмети в колекцията Даян фон Фюрстенберг х H&M Home, чиято световна премиера беше през април, греят в смели шарки и цветове: от леопардови и зеброви принтове до известните червени устни, взети от портрета й, направен от Анди Уорхол през 1977 г.

Versace Home - екстравагантност докрай


Джани Версаче е един от първите, осъзнал, че стойността на луксозния бранд се заявява и чрез екстравагантността на дизайнера. Ако сте виждали на снимки интериора на къщата му в Маями, пред чиято порта от ковано желязо той среща смъртта си, ще осъзнаете какво означава разточителство и разкош.

И ако в онзи дом, посещаван от знаменитостите в шоубизнеса от 90-те години на миналия век, като Мадона и Елтън Джон, на ход са текстилът и драпериите, днес брандът се заявява с качеството и оригиналността на предметите за трапезата, създадени с въображение и с изключително внимание към детайла. Легендата Versace е жива!

Tom Tailor Home - комфорт преди всичко


Всичко, с което сме свикнали да асоциираме модния бранд Tom Tailor, се проявява и в колекциите за дома. Удобството е ключова дума, а качеството е постигнато с характерната немска прецизност.

Тук не говорим за екстравагантен дизайн, а за онова усещане за комфорт, което превръща дори и най-малкото пространство за обитаване в дом. Хавлиите и халатите, комплектите спално бельо са направени от висококачествен памук, дишащ и осигуряващ мека ласка за кожата, а обзавеждането търси максималната функционалност.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР