Рецепта за идеалния пикник

eva.bg 24 April 2022

Независимо дали ще направим пикник на горска поляна, на морския плаж или със съседите в двора на кооперацията в града, пикникът може да остане задълго в съзнанието ни като красив спомен.

Как да направим перфектния пикник? Ето няколко идеи:

- Както знаем, от основно значение за доброто преживяване е храната. Важното е да изберем рецепти, които са лесни, но не и банални.

- Нищо не може да бъде толкова просто и освежаващо, колкото ананас или манго, или сезонни плодове като ягоди, малини, къпини, боровинки, пъпеши, дини – всичко пасва идеално на пикника.

- Цветната палитра на лятото безусловно клони към жълтите нюанси – от нарцис до дижонска горчица, от ярък лимон до сдържана охра. Избягвайте да използвате прекалено голямо разнообразие от цветове и текстури.

- Никога, ама наистина никога не използвайте пластмасови чинии и чаши. Може да намерите елегантни кошници за пикник със сет от порцеланови чинии и стъклени чаши, като някои дори имат охладител за вино и тирбушон.

- Ако вземем платнени, а не хартиени салфетки, ще направим пикника по-изискан. Мокрите кърпички ще ни извадят и от най-лепкавата ситуация, която неминуемо ще се появи, ако наблизо няма вода.

- Ако искаме да се храним на земята, са специалните постелки за пикник с водоустойчива подложка.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР