5 правила за младост и красота от Дженифър Анистън

Актрисата разкри пред E! News тайните си...

eva.bg 25 June 2021

Снимка: Instagram/Vital Proteins

Неотдавна 52-годишната Дженифър Анистънстана лице на популярна марка за колагенови добавки в САЩ. Компанията неслучайно избра актрисата – в Холивуд тя продължава да бъде вдъхновение за красота, здраве и младежки вид, дори в 50-те си.

Сега Джен, нашата любима и вечна Рейчъл от култовия сериал „Приятели“, сподели пред E! News своите тайни за младост и красота: „О, не, това не са съвети, които ви обещават, че ако мислите позитивно, ще изглеждате на 25. С годините е трудно да се поддържа добра форма и външен вид. Това изисква истинска работа, включваща спорт, правилно хранене, козметолози“ , казва Анистън. Но тя не променя само едни 5 правила в своя начин на живот и ни уверява, че тъкмо те й помагат да остане млада по сърце и красива по душа. Да, има и по-важни неща от външната красота!

Правило 1: Нека сутрешните ви ритуали бъдат само за вас. Това е отделено време, което подарявате на себе си, преди да отидете да работите за някой друг.

Дженифър медитира сутрин, а също така си води и дневник. „Нека не забравяме и любимото ми кафе. Това наистина е ритуал: кафе, медитация, време да събера мислите си“, казва актрисата. Също така, тя прекарва време със своите любими кучета. Джен има три: Клайд, Софи и Честърфийлд. „Те правят началото на деня ми перфектно. С тях се разхождаме, а после им сипвам да хапнат. Това е една типична моя сутрин“.

Правило 2: Никакви телефони сутрин. Докато правите сутрешните си ритуали, това трябва да бъде непоклатим закон за вас, за да можете наистина да отделите времето на себе си. „Никакви телефони, мейли, текстови съобщения и социални мрежи. Когато се събудя, не проверявам нищо от това поне за час и половина. Силно ви препоръчвам да опитате това в продължение на поне една седмица. Нямате представа колко ще се промени животът ви!“.

Правило 3: Придържайте се към натуралните продукти. Анистън работи в Холивуд повече от три десетилетия, виждайки много тенденции да идват и да си отиват. Но, в крайна сметка, здравословната храна винаги е най-добрият избор: „Когато бях дете, майка ми бе много стриктна в това отношение. Ядях само полезни храни и наблюдавах как майка ми прави йога и поддържа формата си. Израснах с този начин на живот“. Когато навлиза в тийнейджърските си години обаче, Джен обръща това на 180 градуса. „Това беше моят бунт: бързото хранене. Наслаждавах му се много, но скоро започнах да забелязвам значителни промени в здравето си. Бързо се уморявах, ставах раздразнителна, кожата ми стана ужасна и, разбира се, тялото ми се промени. Изобщо не ми харесваше как се чувствам. Едно посещение при диетолога оправи всичко. Тогава си казах: „Мамо, ти беше права!“. А като дете си мислех, че е полудяла!“

Правило 4: Забравете за възрастта! „Здравето не идва само от доброто хранене, но и от качеството на живот. Ние всички порастваме и остаряваме с годините. Гарантирано. Но важното е да продължим да бъдем активни, процъфтяващи и обичащи себе си, дори в напреднала възраст.

Обществото обикновено ти казва: „О, ти си достигнала едни години, вече животът ти тръгва надолу. Не си толкова полезна или ценна.“ Но това е напълно невярно. Никога не мислете за себе си по този начин“, категорична е Дженифър.

Правило 5: Ментална хигиена. Подбирайте внимателно информацията, която консумирате. „Да, това не важи само за храната и спорта. Важен е целият емоционален фон, душевното равновесие. Това е, което ни носи добро здраве. Филтрирайте ненужните неща, с които ви облъчват в социалните мрежи, новините. Това е изключително важно за психическото и физическото ви състояние“, казва Анистън.

1 КОМЕНТАР
1
Az
25 June 2021, 14:40

Страхотна е!

ТВОЯТ КОМЕНТАР