Мафалдa - песента на принцесата

Тя е първородната дъщеря на княз Кирил и Росарио Надал, внучка на Симеон Сакскобургготски

eva.bg 21 June 2021

Снимка: getty images/guliver

Драмите в британския кралски двор ни показаха колко тежка може да бъде короната. Трудностите на Меган Маркъл да се впише в аристокрацията и да свикне с дворцовия етикет, разривът между братята Уилям и Хари, доказващ, че има такова нещо като „по-принц и най-принц“, вечният престолонаследник принц Чарлз, когото народът така и не заобича заради стореното с покойната принцеса Даяна... не би и могло да бъде по-сложно.

Мафалда-Сесилия обаче е принцеса, която е освободена от тежестта на короната и в същото време се възползва максимално от знатното си потекло. Тя е първородната дъщеря на княз Кирил и Росарио Надал, внучка на Симеон Сакскобургготски.

Имала е възможността да получи първокласно образование – Френския лицей в Лондон, а след това и в музикалния колеж „Бъркли“ в Бостън. У нея е възпитан вкус към изкуството, модата, културата. Заради знатното потеклото пред нея са отворени много врати. По-важното е, че има свободата сама да избере през коя врата да мине (все пак не е част от британския двор).
Мафалда от дете иска да е на сцената и никой не я спира да следва мечтата си. Пред Paper Magazine разказва, че като малка наследила айпода на майка си и „не спряла да слуша с часове еклектичния микс от музика в него“. Започва да пише песни още на 14.

Родената през 1994 принцеса има три песни зад гърба си и готви първи миниалбум. Дебютният й сингъл излиза през 2015 година и се казва “Don’t Let Go”. Сама определя стила си като даркпоп.

Мафалда Сесилия фон Сакскобургготски не се притеснява да разкрие, че музикалният й дебют е бил на улицата – пяла пред един лондонски бар заедно с приятел на име Честър, който свирел на китара. Та коя принцеса може да се похвали с тази свобода! Изнася първия си концерт в лондонски пъб и както сама споделя: „Тогава осъзнах, че музиката ще е много важна част от живота ми“. Едва на 17 е, но годините нямат значение, когато откриеш истинската страст в живота си.

През лятото на 2016 година Мафалда е поканена да бъде музикалната изненада за дизайнера Валентино след модно шоу и частна вечеря в гръцки клуб. Ще припомним, че майка й Росарио Надал е една от музите на Валентино. А да пееш пред легендарния моден дизайнер и отбраните му гости си е наистина голяма чест. Самата тя споделя, че винаги е усещала силна връзка между музиката и модата. Чест гост е на дефилетата (докато все още се провеждаха на живо). А дизайнерите определено имат слабост към нея заради прекрасната й външност.

Мафалда не обича да използва титлата си и в интервютата рядко говори за знатното си потекло и известните си родители. Има връзка с родения в Лондон Марк Абуслейман, студент по медицина в Харвард, въпреки че не е много ясно дали в момента двамата са все още заедно. Една от аристократичните традиции, на които Мафалда държи, е личният й живот да си остане личен.

Но пък за музиката е готова да говори безкрайно. Последното й интервю е за априлския брой на испанския Vogue, където Мафалда е определена като един от артистите с най-голямо бъдеще на музикалния небосклон.

Всички искаме да чуем песента на принцесата!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР