Да поговорим за „летен“ дизайн

Морският интериор се прави с познания, въображение и усет за заобикалящата среда.

Елка Влаховска 12 June 2021

Снимка: Christopher Kennedy, George Kordakis

Кой ли не би искал да се озове на това вълшебно място, намиращо се на един от емблематичните гръцки острови – Миконос? Духът на този курорт олицетворява сливането между традициите и новото усещане за луксозна ваканция. Не е случайно, че куп звезди и топмодели са там през августовските дни.

Актрисата Линдзи Лоън дори не само избира Миконос за луксозен релакс, но и решава да менажира собствен ризорт там.

Там, където усещането за „дивото“ среща модерния дизайн, е хотел Wild. Ключовите послания на това елитно място са: просто, сурово, красиво и диво. Лукс, съчетан с автентичност, професионализъм, съчетан с приветливост, този хотел е за истински ценители на дизайна.

Земните тонове преобладават, както и природните материали, вплетени в мебелите и осветителните тела. Цялото обзавеждане недвусмислено внушава връзка с природата.

Тук няма да видим мегаломански градеж с конструкции от бетон и стъкло или пищни барокови детайли, неуместно поставени сред скални пейзажи.

Хотелът сякаш естествено „изскача“ от скалите, а обзавеждането му носи онова усещане за ненатрапчив лукс, характерно за образците на най-добрия световен дизайн.

Това са и характеристиките на обзавеждането на Baxter, което дава живот на някои от стаите. Предмети, принадлежащи към колекцията на открито, проектирана от Паола Навоне, където кожите, меки и приветливи, но в същото време със страхотен характер, са съчетани с материали като мед или тръстика от Манила.

Именитата дизайнерка Паола Навоне, базирана в Милано, и носителка на многобройни престижни награди за архитектура и дизайн, по душа и светоусещане е гражданин на света.

Оригиналните й проекти винаги са свързани с интереса й към различни култури, както и с прекрачването на граници, и то не само в географския смисъл.

Цялостната дизайнерска концепция на мястото обаче принадлежи на Александрос и Филипос Варверис, които несъмнено по много успешен начин съчетават модерния италиански дизайн със своите гръцки корени.

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР