Петзвезден лукс в градината

Винаги в крак със съвременните тенденции, Royal Botania е белгийска компания, лидер в обзавеждането на открито.

eva.bg 25 May 2021

В продуктите, които предлага, се срещат модерните технологии и стремежът към функционалност и естетическо съвършенство. Не случайно Royal Botania е предпочитан бранд на най-взискателните клиенти в света.

Използвайки само най-висококачествените материали, съчетани с най-доброто майсторство, компанията произвежда елегантни, поразителни колекции от мебели, подходящи за обзавеждането на вътрешни дворове, басейни, градини и домове. По този начин летният сезон се превръща в истински празник на красотата.

Основателят на Royal Botania Крис Ван Пуйвелде въвежда изключително устойчиви практики в производството, съзвучни с модерните екологични и социални тенденции в света. Той казва: „Убедени сме, че хората трябва да изпитват признателност за работата си, за да бъдат мотивирани и фокусирани върху задачата си.“

Освен безопасна и здравословна среда, за работещите са осигурени медицински грижи, безплатни уроци по английски език, спортни дейности и детска градина за най-малките.

През 2011 г. брандът създава и т.нар. Green forest plantation, като в рамките на 3 години се засаждат 250 000 тикови дървета на площ от 200 хектара. Крис Ван Пуйвелде обобщава философията на компанията така: „Длъжни сме да дадем на планетата повече отколкото консумираме.“

Всеки дизайн на Royal Botania се основава на три ключови елемента: естетика, ергономия и инженерство. Те определят ДНК-то на всяка колекция. С тази формула дизайнерският екип, воден от основателя Крис Ван Пуйвелде, печели международна оценка и множество награди за дизайн от двете страни на Атлантическия океан.

През годините на съществуването си Royal Botania ангажира и много външни дизайнери, за да разшири хоризонтите си. Тази креативност води до създаването на харизматични продукти, които превръщат градината в луксозно пространство.

Независимо дали плажуваме край басейна, вечеряме на терасата или каним гости на коктейлно парти, колекцията Calypso предлага решения за всичко: от бар стол до шезлонг или места за сядане около масата. Можем да експериментираме свободно с предлаганите 70 различни разновидности на тъкани и цветове.

Подплатените калъфи са снабдени с цип, за да позволят лесно почистване и съхранение през зимата.

С допълнителен комплект калъфи пък всеки може да приспособи градинския си сет към цветовете на сезона, към настроението си или дори към облеклото си. Създаден е специален модел на тъкане, който комбинира перфектно три различни цвята влакна, а това дава ново усещане за градинското обзавеждане.

Отпивайки ледено студен коктейл в горещото лято, разлиствайки любимото списание, или в непринуден разговор с приятел, независимо как прекарваме часовете на открито, градинските чадъри на Royal Botania предпазват добре от силните слънчеви лъчи. Факторът блаженство тук е ключов.

Сред различните модели се откроява дизайнерският чадър Palma, истински шедьовър в дизайна и инженерството. Историята на създаването му е любопитна.

Докато се крие от слънцето под палмово дърво, Крис Ван Пуйвелде е омагьосан от плавното поклащане на палмовите листа и тяхната игра на светлини и сенки. Както споделя, това го кара да се замисли дали един градински чадър може да създаде подобно настроение. Така се ражда идеята да проектира дизайн с облика на палмово дърво.

Две години по-късно градинският чадър Palma зашеметява посетителите и професионалистите на престижния форум Salone del Mobile в Милано и малко след това печели престижната награда „Best of best“ Red Dot Design.

Елегантният и изчистен дизайн крие патентован инженерен шедьовър. Всичко, което трябва да направите, е да хванете едно от раменете и да започнете да повдигате чадъра. Механизмът прави останалото, като го издига в напълно отворено положение. По същия елегантен начин е и затварянето. Вече не е нужно да влизате под навеса и да бутате чадъра отворен или затворен. Просто се отдръпнете и оставете Palma да го направи вместо вас.

Колекцията Vita пленява окото с финия женствен силует на конструкцията от естествено тиково дърво с най-високо качество на обработка. Меките изваяни извивки „приютяват“ добавени ръчно изтъкана седалка и облегалка Olefin. Използвана е пяната QuickDry както за седалката, така и за облегалката, а ръчно тъканите елементи са изработени от влагоустойчиви материали.

В допълнение към трапезарния стол и креслото със съответстваща табуретка за крака, подписът на колекция Vita е шезлонгът. Очевидно е, че и трите дизайнерски обекта предлагат комфорт, отличителен белег на бранда Royal Botania.

Името XQI се отнася до изискания комфорт, който предлагат тези мебели, превърнали се сякаш във вечна градинска класика. От толкова години XQI е част от портфолиото на Royal Botania и въпреки това емблематичната колекция изглежда модерна и извън времето.

Три цветови варианта допълват рамките, изработени от най-финото тиково дърво. Можем да бъдем сигурни в едно нещо ... който и цвят да изберем, мебелите ще изглеждат страхотно в градината или на терасата в продължение на дълги години напред.

Повече информация на https://selamoredesign.com/bg/brands/royal-botania

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР