Кейт Бланшет на 52 и в 55 визии

„Ако остаряваш с някого, вие преминавате заедно през много роли – на любовници, приятели, врагове, колеги, непознати, брат и сестра. Това е истинската интимност, когато си със сродната си душа“

eva.bg 14 May 2021

Снимка: getty images/guliver

„Щастието е краткотрайно – мисля, че това е един от най-важните житейски уроци, които съм научила“, казва Кейт Бланшет, която днес става на 52 години. И допълва, че от провалите може да се научи наистина много, стига да не гледаш на тях само като на пълни катастрофи, затова „ако знаеш, че ще паднеш, падни елегантно“, съветва тя.

Не знаем колко пъти е падала елегантно Кейт, но със сигурност е имало на кого да се опре, когато е ставала. От 1997 година тя е омъжена за Андрю Ъптън, с когото отглеждат щастливо четири деца.

Андрю е далеч от съвършения красавец или пък от мачото, за какъвто повечето жени мечтаят. Обаче е интелигентен, с чувство за хумор и с Кейт още на третата среща разбират, че са един за друг. Той й предлага брак само три седмици след първата им среща и оттогава са заедно без нито един скандал или дори сянка от скандал да помрачи връзката им.

Никога обаче никой от двамата не е допускал нито една медия дори за малко зад кулисите на брачния им живот. Семейството, домът и децата им (трима сина и една дъщеря – Едит, осиновена от тях през 2016 г.) са изцяло лична, неприкосновена територия.

„Ако остаряваш с някого, вие преминавате заедно през много роли – на любовници, приятели, врагове, колеги, непознати, брат и сестра. Това е истинската интимност, когато си със сродната си душа“, казва Кейт Бланшет.

Тя приема с ирония въпросите за славата – „Осъзнаваш, че нещата са ти се получили, когато твои миникопия съществуват във вид на кукла“; старостта – „Възрастта се определя от личностния ръст, не от годините“; и особено за козметичните интервенции като ботокса – „Просто живейте живота си, смъртта няма да стане по-лека от това, че лицето ви е неподвижно“.

Повече за живота й може да прочетете тук: Кейт Бланшет - родена от главата на Зевс

А по случай 52-ия рожден ден на тази любима жена и актриса, в галерията ни сме събрали колекция от 55 уникални нейни визии през годините.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР