Крушата не пада по-далеч от Бинош

За своя дебют в киното очарователната 21-годишна французойка Хана Мажимел се намира на точното място – в обятията на прочутата си майка Жулиет Бинош

Краси Генова 15 July 2021

Снимка: Instagram и архив

1999-а е специална година за една от най-крехките и в същото време най-силни на екрана и на сцената френски актриси, Жулиет Бинош. През септември на голям екран излиза биографичният филм с нейно участие за живота на Жорж Санд и пламенната й афера с Алфред дьо Мюсе – „Децата на века“, а само три месеца по-късно, на 16 декември в парижка болница проплаква малката Хана – плод на любовта с партньора й във филма, актьора Беноа Мажимел.

С десет години по-млад от Жулиет, Беноа е определен за „самороден талант“ от френската филмова критика. С годините към богатата му биография ще се прибавят още няколко романтични флирта, два брака и няколко съдебни дела. Импулсивен, бунтар, неспазващ никакви правила, снажният блондин често попада в пререкания с полицията, най-често свързани с шофиране с висока скорост и употреба на алкохол. Връзката му с Жулиет продължава четири години, а на финала и двамата признават, че е била романтично съжителство с много научени уроци, безспорно най-красивият плод от което е дъщеря им Хана Мажимел.

Още преди да срещне Беноа, Жулиет е опознала всички страни на майчинството покрай първородния си син Рафаел, роден през 1993-та от връзката й с професионалния водолаз и инструктор по гмуркане Андре Ал. През годините актрисата държи френската преса на дистанция от двете си деца, както и упорито отказва да коментира личния си живот. На другата крайност е Беноа. Докато печели световна слава и номинации за престижни филмови награди със скандалния филм „Пианистката“, в който партнира на Изабел Юпер, личният му живот е на първите страници на френските таблоиди.

Жулиет прави това, което може най-добре – изумителни в разнообразието и дълбочината си роли. Все пак се изкушава от социалните медии и регистрира свой профил в Инстаграм, където често изненадва феновете с кадри от личния си живот или с гражданската си позиция по един или друг казус. Заради отношението си към ваксината срещу Ковид-19 тя дори се превърна в мишена на много заядливи коментари, които не споделят мнението й на човек, съзиращ конспирация в цялата ситуация и възможност за фармацевтичните компании да натрупат сериозно богатство от страха на хората. Наложи й се да обяснява по телевизията позицията си, след което реши да бъде по-пестелива в онлайн пространството.

Не такъв беше случаят обаче, когато с гордост обяви, че 21-годишната й дъщеря Хана ще направи своя дебют във филм на близката приятелка на семейството Клер Дени. В драмата „Огънят“ Жулиет Бинош си партнира за първи път с друг любимец на публиката – Венсан Лендон, праправнук на създателя на автомобилния концерн „Ситроен“. Историята е класически любовен триъгълник, в който героинята на Бинош е разпъната на кръст между настоящия си интимен партньор и бивш приятел, в когото е била лудо влюбена. Разкъсана между чувствата и отговорността, тя трябва да направи тежък избор, който ще промени живота й завинаги.

Част от снимките на филма са в Париж, откъдето е и публикуваният в инстаграма на Бинош кадър, в който тя позира в компанията на Клер Дени и дъщеря си Хана. Все още не е ясно каква е ролята на Хана, но че от филма се очаква много, е сигурно – продуцентите го подготвят за състезателната програма на фестивала в Кан, който тази година ще се проведе през юли, а не както традицията повеляваше – през май. Дали Жулиет и Хана ще имат възможността да стъпят на реален, а не виртуален червен килим заедно, все още е под въпрос, но от публикацията на Бинош се усеща гордост и радост за споделеното с дъщеря й филмово приключение. В същото време на официалната си инстаграмска страница Беноа Мажимел споделя само за премиерата на филм, в който участва – „Любовниците“, и нито дума за вълнуващите първи стъпки на дъщеря си.

Френските медии отбелязват, че Хана е чувствен микс между двамата си прочути родители, и припомнят богатото на етноси родословно дърво на Жулиет. Топлите очи са наследство от майка й, родената в Полша актриса Моник Ивет Сталенс, а неустоимата усмивка идва от баща й, скулптора Жан-Мари Бинош. Поколения преди него фамилията пътува между Бразилия и Португалия, за да се установи трайно в Париж. Със снежнобяла кожа и бадемовидни очи, Хана впечатли преди три години и италианския режисьор Паоло Сорентино, близък приятел на майка й, и нищо чудно един ден да получи покана за участие в негов филм или сериал.

Сорентино е между специално поканените гости на церемония в Министерството на културата на Франция, където Жулиет получава голямата награда Unifrance. През 2015-а актрисата приема главната роля във филма на асистент-режисьора му в хита „Великата красота“ Пиеро Месина. Драмата „Очакването“ се хареса на публиката и на критиката и доказа още веднъж, че освен голяма актриса Жулиет Бинош е и човек с голямо сърце. За участието си в „Очакването“ тя е приела символичен хонорар, само и само да сбъдне мечтата на Месина да снима свой филм като режисьор.

С гените на талантливите си родители и с очаквания с нетърпение филмов дебют, Хана Мажимел може да се окаже новото деликатно присъствие, което да промени френското кино. Пък и не само него, като се има предвид колко настоятелен и продуктивен може да бъде един от най-близките приятели на майка й, създателят на „Младият папа“ Паоло Сорентино.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР