Заповядайте на HAM&EGGS: Иван Асен 22

Индивидуалната дизайнерска колекция можете да разгледате до 30.04 с предварителна резервация на часове за посещение.

eva.bg 18 April 2021

В шоурума на Иван Асен 22  – галерия-ателие и място, на което от години се случват събития в областта на концептуалния дизайн, превръщащи София в още по-европейска столица – може да разгледате индивидуалната дизайнерска колекцияHAM & EGGS: „Колекция Лято 2016“.

Координатите на събитието са: София, ул. Иван Асен II №22, ет.1, а молбата на организаторите е за предварително записване за индивидуален час за посещение на тел. 0888399506, мейл [email protected] и съобщения във фейсбук страницата на шоурума.

Новата колекция на Александър Гергинов и неговия лейбъл HAM & EGGS включва, освен дизайнерските облекла, колаборации с дизайнери и производители на текстил, обувки, бижута и чанти, а модните илюстрации на Александър допълват цялостното преживяване.

„Колекцията започва своята история през 2015 година, когато се запознах с младия текстилен дизайнер Елена Якнова. Нейните десени ме впечатлиха с динамичността, ритъма, практичността и контраста си, затова в началото на 2016 г. Елена създаде проект за текстил, който ръчно отпечата и така замесихме идеята за колекцията“ – разказва Александър. Дизайнерът описва колекцията си като „смесица от вдъхновения, включващи игривото ритмично прескачане на десените с точки, елементи от 80-те, изчистеността на 60-те и лекотата на детинското вълнение.“ Като съвсем ново предизвикателство авторът посочва направата на обувки. Сам се уверява, че това изобщо не е лесна задача, но все пак успява да се справи с нея. Чудесни са и бижутата-сладкиши, които Гергинов сътворява в сътрудничество с Калина Чанкова  и „вкусните чанти“ на Весела от SheVBags.

Александър Гергинов завършва Националната художествена академия в София, специалност Мода, след което, през 2005 г., защитава и докторската си дисертация, свързана със съвременната модна илюстрация. Паралелно с образованието си работи като дизайнер на дамска и мъжка мода за различни марки. От 2008 г. преподава рисуване, моден дизайн и история на костюма в Професионална гимназия по облекло в София, а от 2010 г. е преподавател по модна илюстрация и създаване на модно портфолио в Художествената Академия в София. През последните няколко години води лекции и уоркшопи, свързани с модна илюстрация и съвременни методи на рисуване в Германия, Литва и др. Като дизайнер работи и по собствения си моден бранд Ham&Eggs, както и участва в създаването на новата дизайнерска марка Conceptual Sporty Chic заедно с Наталия Живкова. Любовтта си към изящните и приложни изкуства представя в редица изложби и арт проекти, показани в България, Германия, Австрия, Русия, Чехия, Англия, Сърбия, Македония, Южна Африка и др. 

 Проектът се представя с финансовото съдействие на НФК по "Едногодишна програма за подкрепа на професионални организации в областта на изкуството".

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР