Met Gala 2021 ще се състои!

Разберете датата и темата на събитието

eva.bg 13 April 2021

Снимка: Getty Images

По традиция балът Met Gala, който се счита за еквивалент на Оскарите, но за изкуството на модата, се провежда в първия понеделник на месец май в музея Метрополитън, Ню Йорк. Престижното събитие се организира под патронажа на Ана Уинтур, оглавяваща Costume Institute в музея.

Досега на бала винаги е имало ограничен списък с гости, като всеки от тях плаща по близо 25 000 долара, които после се даряват на музея. Всички искат да присъстват на грандиозния бал, макар и пространството да позволява гостите да бъдат максимум 700 души, а подготовката за него започва много по-рано.

За добро или зло, пандемията обаче преобърна много традиции и Met Gala няма да бъде изключение. Сега организаторите ни зарадваха с новината, че събитието ще се състои, но датата ще бъде съвсем различна. Всъщност, датите ще бъдат две.

Met Gala ще се състои на 13 септември, като надеждите са, че всичко ще може да протече в класическия си формат – с червен килим и звездни гости, проявили много креативност и въображение за тоалетите си.

Темата ще бъде посветена на американската мода, а изложбата, която винаги върви ръка за ръка с бала, ще се открие на 18 септември.

Ето как звучи темата: „In America: A Lexicon of Fashion“. Според източниците, с това Уинтур иска да се почете 75-годишнината на института по костюми в музея, като целта е да се види нагледно модерният език на американската мода.

Подозира се, че не всички гости ще могат да бъдат събрани под един покрив на една дата. Второто събитие има сходна тема: „In America: An Anthology of Fashion“. То ще се проведе на 5 май, 2022 г. Там вече ще видим американската мода от историческа перспектива.

След толкова продължителен период на изолация, десетки локдауни и суша откъм светски събития, очакванията ни за Met Gala няма как да не бъдат огромни. Времето ще покаже дали плановете на Ана Уинтур няма да бъдат осуетени от поредните наложителни мерки.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР