Даян фон Фюрстенберг x H&M HOME

eva.bg 10 April 2021

Тазгодишното дизайнерско сътрудничество на H&M HOME изследва синергията между личния стил и интериора. Когато емблематичният моден дизайнер Даян фон Фюрстенберг се заеме с предложения за домашния декор, всички сме жадни да видим резултата.

Смели мотиви и дръзки цветове са интерпретирани върху дизайнерските предмети за дома – вази, подноси, кутии, възглавнички, ароматни свещи.

„Единственото правило за декорацията на дома е интериорът да отразява кой си - и да ти е невероятно удобно“, казва Даян фон Фюрстенберг.

Известна с творческия си подход към цвета и шарките, белгийската дизайнерка се прочу през 70-те години на миналия век с емблематичната рокля „прегърни ме“, създадена и представена за първи път през 1974 г. Удобна за носене и много шик, тя вече пето десетилетие продължава да бъде избор на жените, които искат да заявят себе си по категоричен начин.

През годините роклята е имала широк спектър от щампи, много от тях са емблематични като самата дреха. Сега тези принтове могат да намерят място и в дома.

Интериорните предмети в колекцията Даян фон Фюрстенберг х H&M HOME греят в смели шарки и цветове: от леопардови и зеброви принтове до известните червени устни, взети от портрета на Анди Уорхол от 1977 г. на Даян фон Фюрстенберг.

„Тайното ми желание за колекцията е, че един от предметите ще влезе в интимността на вашия живот и дома ви. И когато го погледнете, ще ви намигне - и вие ще мислите за мен “, казва Даян фон Фюрстенберг.

Очаква се от 16 април колекцията да присъства в избрани магазини на H&M HOME в света.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР