Премини на червено

Очи в нюансите на червения цвят означават само едно – протест срещу обикновеното

Люба Вангелова 02 April 2021

Това, което преди време се приемаше за грешка, днес е интересен похват. Така започнахме да слагаме червено не само върху устните си, но и върху клепачите.

С него очите над маските „говорят“ по-ясно. От консервативни бордо нюанси до смели неонови оттенъци – границите между сенките и ружа се размиха. Даже прецизността в нанасянето вече не е от такова значение. Лучия Пика използва несъвършенството в създаването на грим визиите на Chanel и съветва: перфектната кожа на лицето обича неперфектни сенки на очите.

В червено очите наистина се открояват. Но ако преди време имахме нужда от аргументи и убеждаване, за да си позволим да излезем извън общоприетото, днес страхът е по-скоро да не останем обикновени и незабележими.



Най-големият страх – да не би червените клепачи да ни състарят или да ни придадат уморен вид, се преодолява с помощта на… молив и капки за очи. Прокарайте тънка линия с молива (в тъмен червен цвят или тъмнокафяв) по ръба на миглите и едва тогава оставете сенките да се вихрят. А капките е добре да са винаги с вас – с тях картината се изяснява на мига.

Театрален цвят, казвате! Върху очите на звездите изглежда лесно, но червеният грим иска не само точна ръка, а и точен нюанс според тена на кожата. Провалът не бива да ни плаши – ако не се получи, измийте и започнете отново.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР