Професионалистът съветва

Защо натуралните съставки са всичко, от което косата ни има нужда?

19 March 2021

Защо натуралните съставки са всичко, от което косата ни има нужда? Отговор на този въпрос откриваме в продуктите на Lautus Club. Във формулите им е вложена малка част от съкровищата на природата, които даряват косата ни със здравина и красота. В тях са подбрани възможно най-подходящите растения с оглед на специфичните им характеристики, за да бъдат използвани по най-добрия начин за всеки тип коса или специфична нужда. Какво правят натуралните съставки и кои са продуктите на Lautus, в които са вложени?

БАМБУК

Бамбукът има високо съдържание на силициев диоксид, който заздравява стените на кръвоносните съдове и подобрява циркулацията на кръвта – това при скалпа води до стимулиране растежа на косата, което е основното в козметичните продукти за заздравяването му. Силната хидратация, която бамбукът дарява на косата, също е от изключителна важност за нейната здравина. Добре хидратираният косъм е здрав и устойчив на накъсване. Бамбукът намалява дразненето и сърбежа и притежава силно антиоксидантно действие.



АЛОЕ

Доказателствата за действието му са в няколко посоки – почиства излишния себум и остатъците от различни продукти за коса, овлажнява косъма и запазва целостта му. Клинични тестове доказват, че противовъзпалителните свойства на растението помагат за лечението на сериозни състояния като себореен дерматит*. Отличен помощник е и за справянето с косопада – благодарение на съдържащите се в алоето витамини А, C, Е, B12, както и фолиева киселина, които са отговорни за клетъчната регенерация. Високото съдържание на колаген пък, както и неговото охлаждащо действие е причината за положителното въздействие върху изсушената от UV лъчите коса.

ШИЙ

Наричат маслото от ший натурален балсам и уплътнител за коса – дължи го на силното си хидратиращо действие. Не е подходящ обаче за бързо омазняващи се коси. Себумът е естественият начин на организма да подхранва косата, а при правата коса той бързо се „спуска“ от скалпа по косъма. При къдравата и чуплива коса обаче достигането му до краищата е по-трудно, затова тя има изключителна нужда от допълнителна хидратация. Подобно на изброените по-горе растения маслото от ший също има свойства, намаляващи дразненето и сърбежа, както и пърхота. То се абсорбира отлично от кожата и не запушва порите.



МОРИНГА

Моринга е едно от тези мултифункционални растения, които могат да решат почти всички проблеми, свързани с косата. Листата от познатото като дърво на чудесата растение (среща се в Африка, Азия и Южна Америка) съдържат витамини, ми-нерали и нутриенти в големи количества, които действат като суперхрана. Растението има  безкраен списък от ползи за целия организъм. Тези, свързани с косата, подпомагат производството на кератин и намаляват накъсването на краищата й. Олиото от моринга има силно хидратиращо действие върху скалпа, като така подхранва корена на косъма.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР