Мария Бакалова с номинация за „Златна малинка“

eva.bg 13 March 2021

Сцена от "Борат 2" със Саша Барън Коен

Мария Бакалова за пореден път се оказа в листата с предложения за кинонагради, но този път номинацията е за антипризовете „Златна малинка“, които се връчват ден преди Оскарите.

Мария попадна в категорията най-лоша екранна комбинация заедно с Руди Джулиани за филма "Борат 2". Техни съперници в същата категория са Робърт Дауни-Джуниър заради неубедителния му уелски акцент във филма "Доктор Дулитъл", Харисън Форд и компютърно генерираното куче в "Дивото зове", както и Адам Сандлър заради идиотския му стържещ глас в "Хелоуинът на Хюби".

Джулиани е номиниран и в категорията най-лош поддържащ актьор. В сцената в „Борат 2“ той смята, че дава истинско интервю на героинята на Бакалова.

Номинации за най-лош актьор отнесоха Робърт Дауни Джуниър, Адам Сандлър, Майк Линдел, Микеле Мороне, Дейвид Спейд, а за най-лоша актриса - Ан Хатауей, Кейти Холмс, Кейт Хъдсън, Лорън Лапкъс, Ана-Мария Сиеклуцка.

Съмнителната чест да имат най-много номинации за "Златна малинка" е за "Доктор Дулитъл" и "365 дни" - полската еротична драма по бестселъра на Бланка Липинска, те ще се „състезават“ в цели 6 категории.

Почти всички големи холивудски актьори са получавали през кариерата си номинации за „Златна малинка“. Рекордьор  с 10 получени „малинки“, включително за „най-лош актьор на 20. век“, е Силвестър Сталоун. На второ място е Мадона с 8 антинагради.

Немалко от големите имат в колекциите си и „Оскар“, и „Златна малинка“, но не за един и същи филм. Сред тях са  Джон Траволта, Дженифър Лоурънс, Шарън Стоун, Еди Редмейн, Гуинет Полтроу, Бен Афлек и Сандра Бълок, която получава най-желаната и най-мразената награда в една и съща година.

Самите награди - малинки от пластмаса с фалшиво златно покритие и стойност под 5 долара - ще бъдат раздадени на 24 април.

Въпреки тази недобра индикация ние продължаваме да се надяваме, че ще чуем името на Мария Бакалова и в номинациите за тазгодишните Оскари.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР