Мария Бакалова: Мислех, че никога няма да пробия в Холивуд

Актрисата е била на косъм да се откаже от мечтата си...

eva.bg 24 February 2021

Снимка: Instagram

Не можем да скрием вълнението си за 78-ата церемония на наградите Златен глобус, която ще се проведе на 28 февруари. Това е годината, в която за престижната статуетка ще се бори и българката Мария Бакалова за ролята си в „Борат 2“.

Мария получи номинация в категорията за главна женска роля в комедия или мюзикъл. Малко след това 24-годишната актриса бе номинирана и за наградите Critics’ Choice в категорията за поддържаща актриса. Прогнозите са, че Бакалова ще получи и Оскар номинация, така че тепърва предстои да следим успеха й.

Междувременно Мария дава много интервюта, в които споделя как се справя с големите събития, които й се случват. Едно от последните такива бе за американския уебсайт The Wrap. Там тя разказа, че за малко не се е отказала от мечтата си.

Когато навлиза в тийнейджърските си години е решена, че ще се посвети на киното: „Мечтаех да бъда голяма холивудска актриса“, казва тя, но когато пораства всичко това започва да изглежда по-скоро като наивна детска мечта: „Казвах си, че големият ми пробив никога няма да се случи. Никой няма да даде шанс на човек от Източна Европа с изразен акцент. Затова се фокусирах върху възможностите в руското, италианското и датското кино“, продължава тя.

Е, какъв по-добър пример за ирония на съдбата: Мария дава това интервю от Лос Анджелис – същото място, което е „дом“ на иконичния надпис „Hollywood“. След броени дни вероятно ще получи първия си Златен глобус, а може би след това и първата си номинация за Оскар. Желаем й успех!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР