5 бюти правила от парижанката Жан Дамас

eva.bg 19 February 2021

Снимка: Instagram

Жан Дамас е сред най-популярните модни и бюти блогъри в мрежата. Тя си спечели обожанието на милиони, тъй като в нея се въплъщава образът на красивото френско момиче с уникален стил, живеещо в романтичния Париж. Пред Vogue тя сподели своите бюти трикове, които й придават онази небрежна, естествена и невероятно привлекателна визия на парижанките.

Нанесете червилото с пръсти

„Дори да става дума за класическо яркочервено червило, аз обичам да го нанасям с пръсти. Това придава много по-естествен и нежен цвят на устните, а и стои невероятно секси. Този трик е подходящ за забързаното ежедневие“, казва Жан.

Използвайте гел за вежди

Веждите са арката на нашето лице. Но в опита си да ги направят по-плътни, много жени прекаляват с грима в тази зона, използвайки спирали и моливи за вежди. „Колкото и умело да използвате тези продукти, няма как веждите ви да изглеждат естествено с тях. За да ги приведете във вид, просто използвайте прозрачен гел. И не забравяйте, че няма нищо лошо във факта, че без изрисуването на веждите, те няма да изглеждат напълно еднакви. Все пак вие сте живи хора, а не манекени с нарисувани лица. Колкото по-естествено, толкова по-добре.“

Хидратиращ крем, вместо фон дьо тен

„Можете да прикриете някои несъвършенства с коректор, но избягвайте да покривате цялото си лице с фон дьо тен. Аз обичам да виждам истинска кожа, с всичките й красиви бенки, лунички и фини бръчици. Струва ми се, че именно тези неща правят лицето на някого уникално, придават му чар“, продължава Жан. Французойките обожават блясъка, но вместо да прекаляват с хайлайтърите и грима, те я хидратират добре. Няма нищо по-красиво от естествения блясък.

И малко цвят за свежест

Не пренебрегвайте ружа. Да, границата е тънка – ако я преминете, положението може да стане гротескно. Но малко руменина в бузите ще ви придаде свежест: „Един от най-полезните трикове, които научих, е да слагам мъничко руж точно над бузите си. Резултатът – леко повдигащ ефект, който кара скулите да изглеждат по-изразени“, споделя Дамас.

Изхвърлете сенките

Знаем, знаем – сенките за очи имат огромна „фен база“. Но и там е лесно да сбъркате. Ако прекалите дори малко, това ще ви състари значително. „За да имам младежки, свеж вид, не слагам сенки. Заместих ги с хайлайтър. Това им придава блясък. Ако нямате хайлайтър, можете да заложите просто на вазелин, чиято основа е достатъчно мазна, за да блеснат очите ви мигновено.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР