Дубай е мой втори дом

Светска дестинация

Грета Желева, Люба Вангелова 19 February 2021

Снимка: личен архив, wake-dubai.com, expatalli.com

Не ни се беше налагало да мислим къде бихме избрали да живеем, ако светът се преобърне наопаки. Но се оказва, че в условията на пандемия Дубай е едно истинско бягство от реалността.

Неслучайно целогодишно е сред най-предпочитаните и популярни дестинации, особено през 2020-а. Тук сякаш Ковид липсва, болниците са празни, заболелите са много малко, въпреки това всички спазват стриктно мерките за безопасност.

В условията на карантина заведенията работят. Баровете и дискотеките затварят в 2-3 ч., но не е позволено хората да танцуват. Като цяло животът кипи. Асоциацията на повечето хора за Дубай е високи сгради, сух въздух и пустиня. Истината е, че тук се крият много интересни места и изживявания, за които туристите не подозират. А най-хубавото е, че Дубай е само на 4 часа и 45 минути с полет от София. И попадате в друг свят.

Живот на плажа

За плаж предпочитано от мен място е Drift Beach, който е издържан в стила на небрежния лукс. Там се организират едни от най-модерните партита, но дори за самия плаж са нужни резервации. Друго мое любимо място е Cove Beach. А на плажа на хотел AL Naseem, където се намира заведението Shimmers, може да станете свидетел на най-красивите залези. Мястото е суперактуално за по питие с гледка към Бурж ал Араб.

Релакс и приключения в пустинята

За да усетите автентичния дух на Дубай, заделете си време, за да се насладите на екстремното вечерно пустинно сафари и да опитате традиционната арабска кухня. Аз препоръчвам и шоуто Bab Al Shams, което пресъздава пред очите ви историята на Дубай. Ще имате възможност да наблюдавате и традиционните танци на дервишите.
Пустинята е прекрасно място за всеки, който се чувства уморен от градския шум. Едно от най-красивите места за мен в непосредствена близост до града е Nara Desert Escape.

Всъщност, въпреки че ще спите в палатка и ще вечеряте под звездите, това място предлага всички условия за лукс и комфорт. Тук може да се почувствате наистина специални и заради пълната конфиденциалност – перфектният оазис, ако ви се иска да се скриете от света. Накратко – взимат ви с кола от хотела или от дома ви, а може да изберете да стигнете и с камила до палатките в пустинята. При пристигането ви посрещат с освежаващи напитки, наслаждавате се на залеза, гурме вечеря, огнено шоу. А може да изберете медитация и тишина. Закуската се сервира рано, може да посрещнете изгрева с горещо кафе, след което колата ще ви върне там, откъдето ви е взела или където искате.

Гурме за ценители

Разбира се, в Дубай всичко може да ви впечатли и изненада. Ресторантите не са изключение, но аз препоръчвам някои от тях. Ако не искате да се лишите от живата музика и средиземноморската кухня, отидете в Nammos Dubai – намира се на плажа, а интериорът е семпъл и елегантен.

Най-нов и актуален в момента е Shanghai Me – предлага азиатска кухня. Впечатляващи са и всички ресторанти във Four Seasons Hotel – Scalini, прочутият Nusr Et, както и разкошният COYA.

Културен живот

Не пропускайте и новооткритата дубайска опера, за чието построяване са инвестирани 330 милиона долара. В момента гостува московският балет с постановката „Лебедово езеро“.



Адреналин

Екстремните изживявания също имат своите места. Аз лично редовно карам wake surf на Dubai Marina. Но ако харесвате повече да летите, може да пробвате полети с парашут над Palm Jumeirah – незабравима емоция е.



 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР