Конопеното масло и предимствата му в козметиката

08 February 2021

Със сигурност много пъти, докато пазарувате, сте се сблъсквали с козметика, създадена на базата на конопено масло.

Чудите се как влияе тази нетрадиционна съставка и много ви се иска да я включите в ежедневната си грижа, но не сте достатъчно запознати с нея?

 

Какво представлява конопеното масло?

Често терминът канабис се бърка с индийския - трябва да запомните, че това са напълно различни сортове. Първият, т.е. Cannabis Sativa L, се използва за направата на толкова много популярни продукти за грижа за лицето. Той е напълно законен и абсолютно не предизвиква никакви психоактивни реакции. Основната му цел е да се грижи за нашата кожа. Това се дължи на богатството от елементи, които се съдържат в конопеното масло: ненаситени мастни киселини Омега-3 и Омега-6, витамини А, В, Е и К, калций, желязо, магнезий и калий. Тази комбинация е брилянтна за правилното функциониране на кожата. 

Положителни свойства от природата

Знаете ли, че продуктите на основата на канабис могат да отстранят множество различни кожни проблеми? На първо място, те са чудесни за хора, които се борят със заболявания като атопичен дерматит, псориазис или екзема. Те бързо намаляват видимостта на зачервяването и успокояват раздразнения епидермис, благодарение на което сърбежът не е толкова неприятен. Те също така намаляват пигментните петна.

Хората с акнеична и проблемна кожа също ще оценят фантастичния резултат, който носят. Благодарение на антибактериалните вещества, те помагат при лечението на екзема и ускоряват регенерацията на тъканите, а също така регулират секрецията на себум.

Сякаш това не е достатъчно, но конопеното масло има и свойства против стареене, невероятно стяга и изглажда кожата. То задържа влагата и възстановява хидролипидния баланс, затова и ще се наслаждавате на невероятно хидратирана кожа за дълго време! То е истинско доказателство, че няма по-добра грижа от натуралните и етерични масла, извлечени от природата.

Най-популярната козметика на основата на канабис

Безспорно най-популярно е маслото от коноп. Използването му е почти неограничено. Можете лесно да го нанесете върху лицето си като серум или върху по-сухите части на тялото, като лакти или пети. То е идеален и като продукт за грижа за кожичките и ноктите. Жените му дават висока оценка и при грижата за косата - изглажда перфектно косата с висока порьозност, а също така ускорява регенерацията на сухите и увредени краища.

Все по-често на козметичния пазар се предлагат и конопени кремове за лице (дневни и нощни), кремове за ръце, лосиони за тяло, душ гелове, масла за премахване на грима, червила, шампоани, балсами и маски за коса, както и ... фон дьо тен и основи за грим! Конопеното масло е в състояние да отстрани много различни проблеми, с които кожата, косата и ноктите ви трябва да се борят!

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР