Молитвата на Лейди Гага

eva.bg 20 January 2021

Снимка: Instagram

Предстои голям ден за Съединените американски щати: ще се проведе голямата церемония по стъпване в длъжност на 46-ия президент на страната Джоузеф Байдън.

Голямото тържество ще се проведе в особени условия. Заради пандемията жителите на Вашингтон не могат да чуят на живо клетвата на президента. Те ще трябва да останат по домовете си и да гледат събитието по телевизията. Байдън ще встъпи в отговорната си позиция на държавен глава под наблюдението на военни из пустата столица. Тръмп няма да присъства на събитието, противно на традицията и мирното предаване на властта. Бившият президент обяви, че ще бъде във Флорида по това време, с което ще се превърне в първия президент след Андрю Уилсън през 1869 г., който е отказал присъствието си на клетвата на новоизбрания държавен глава.

Тази година на Лейди Гага се пада честта да изпее американския химн на церемонията. Певицата вече репетира усилено. Преди броени часове тя сподели кадър от Капитолия, където се е усамотила, за да се помоли за едно добро ново начало:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

„Моля се, че за всички американци утрешният ден ще бъде посветен на мира. Ден за любов, а не омраза. Ден, в който приемаме, без да се страхуваме. Ден, в който можем да мечтаем за радостното бъдеще на страната си. Мечта, в която няма насилие, а душите ни са спокойни. Изпращам ви много любов от Капитолия“, написа певицата.

В големия ден предстои да видим и изпълнение на Дженифър Лопес.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР