5 правила на Кейт Мос, които я превърнаха в модна икона

По повод 47-ия рожден ден днес на легендарния супермодел ви представяме философията на нейния гардероб.

eva.bg 16 January 2021

През годините, работейки с водещи дизайнери и известни стилисти, Кейт Мос започва да разбира и да усеща дрехите така, че да създаде собствен неподражаем стил на обличане. И докато супермоделът е известен с това, че пренебрегва или нарушава утвърдените модни правила, по отношение на собствения си гардероб тя се придържа стриктно към определени принципи.

  1. За Кейт Мос джинсите отдавна са се превърнали в изява за стил, а не просто в удобство. Тя ги носи не само във всекидневието си, но и на светски и модни събития. Съчетайте ги с нещо по-изтънчено, като копринен топ и ето, първият урок по стил на Кейт Мос е усвоен.
  2. Кейт Мос никога не изглежда така, сякаш се е старала. Нека дрехите и дори коктейлната рокля да седят отпуснати, косата да е леко разрошена и гримът да е само с очна линия, която подчертава погледа. Тя често купува ретро аксесоари и леко износени дрехи, за да изглежда лежерна, млада и секси.
  3. В гардероба на Кейт рядко ще срещнем дрехи от масовия пазар. Като тийнейджърка тя прекарва много време на пазара в Портобело в търсене на кашмирени шалове втора ръка, копринени нощници от 30-те години на миналия век и оригинални старинни аксесоари. Винтидж облеклото се отличава с високото качество на плата и кройката, което рядко се случва при сегашната мода, а освен това цената на такива предмети може да бъде изключително приятна.
  4. Друг трик в неподражаемия стил на Кейт Мос, който гарантира попадение в десятката, е да се облечете против всички очаквания: като прозрачната рокля, с която се появява на партито на Elite Model Agency of the Year в Лондон или тоалета с пайети в дъждовното време на музикалния фестивал Glastonberry. Често пренебрегвайки дрескода на събитието, Кейт Мос в същото време кара другите да чувстват, че вероятно те са сгрешили.
  5. В облеклото си Кейт винаги е знаела как да намери баланс между ежедневното и сексуалността. Винтидж рок тениска, съчетана с кожено палто, мотористко яке над вечерна рокля – на пръв поглед тези неща трудно се съчетават, но не и за Кейт. Освен всичко друго, тя ни подсказва, че няма нужда да се задоволяваме с една щампа, когато можем да носим три! Съчетаването на дрехи с десени на звезди, райета и животински принтове е голямо предизвикателство, но при Кейт Мос това очевидно работи добре.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР