Как да привлечем късмета в годината на Металния Бик

Изминалата високосна година беше трудна и противоречива за всички нас. Но времето минава и сега новата 2021-ва е тук със своите надежди, стремежи и очаквания. Дали да не предизвикаме късмета по начина, по който са го правили в Поднебесната империя?

eva.bg 17 January 2021

Hommes Studio

На 12-и февруари влизаме в китайската Нова година – тази на Белия метален бик. Този тромав и муден представител на зодиака ще ни принуди да забавим темпото, да укротим емоциите, да приемем по-консервативно поведение и да работим търпеливо и донякъде безстрастно. Едва ли за всички зодии това ще е добра година предвид различията в темперамента. Затова, нека като азиатците, да се заредим с големи дози търпение и да видим как бихме могли да привлечем късмета на своя страна.

 Ключова дума: екостил

Тъй като бикът е тревопасно животно, темата в дома трябва да е подходяща. Избираме салфетки, кърпи от лен, покривки от памук, украсяваме стаята с голям брой плетени неща. Няма да е излишно да направим малка композиция от сухи треви и цветя или съчки в дома. Аранжиране на пресни зеленчуци и плодове в купа също хармонично ще допълни интериора.

Препоръчително е също да сервираме ястията в чинии и купи от керамика, по възможност ръчно рисувана, в традиционен за страната стил. Колкото и смешно да звучи, късмет ще ви донесат старите рисувани глинени чинии, гювечи и гърнета от занаятчийските ни традиции. Ако сте купували предмети от Орешака, сега е моментът да ги извадите. Дървените лъжици, независимо дали декоративни, или за всекидневна употреба в готвенето, са призвани да се появят на сцената. Като цяло, традиционните позабравени в бита продукти от миналото, особено ако имат артистична стойност или са плод на вековна занаятчийска традиция, са подходящи да видят ренесанс в годината на Бика.

Умилостивете Бика!

Какъвто и да е декорът, не забравяйте, че образът на бик трябва да присъства в интериора. Това могат да бъдат свещи, фигурки, картини, малки пластики, декорации. Фигурките от метал са най-подходящи. Може да заложите и на оригами.

Дори това да противоречи на модерната ви природа, заровете се в запазените стари семейни наследства. Колкото и примитивни и отживели времето си да са, преценете кое от тях да реставрирате и да сложите в съвременния си интериор. Бикът е особено консервативен и ще се „зарадва“ на нещо, което е надживяло времето си, но продължава да присъства в бита.

През следващата година тенденцията в подаръците ще диктува да поднасяме на приятелите си домашно приготвени изискани ястия и сладкиши. Бикът е голям гурман, обича кулинарията и е щастлив от традицията хората да споделят заедно храна и радост.

Консервативно и скучно? Не, Бикът много обича преобразованията – като например нещо традиционно да се преобърне в адекватен за времето си обект, който носи радост и мигове на съпричастност.

 

 

 

 

 

1 КОМЕНТАР
1
Sandra Hagen
26 February 2021, 18:18

test

ТВОЯТ КОМЕНТАР