Кога ще видим следващата колекция на Chanel

Модната къща обяви датата и локацията на круизното си шоу...

eva.bg 13 January 2021

Ревютата на Chanel винаги са сред най-чаканите от публиката и тяхното обявяване е истинско събитие в модния свят. През годините Карл Лагерфелд наложи висока летва, давайки на почитателите си винаги грандиозно шоу с впечатляващи декори и концепция. След смъртта му щафетата пое Виржини Виар, чиято работа всички следят с интерес.

На подиума на Chanel винаги можем да се дивим на майсторството, вихрещо се в ателиетата на френската модна къща, но и на оригиналните места, които биват избирани за локация. Така че, отбележете си тази дата – 4 май, 2021 г., защото тогава ще се проведе круизното шоу на Chanel!

Мястото е Ле Бо дьо Прованс (Les Baux-de-Provence), Франция, и по-точно невероятният център по изкуствата Carrières de Lumières, където се провеждат внушителни дигитални изложби на големи художници.

Carrières de Lumières  открай време е желана туристическа дестинация. Но не светлинните спектакли и изложби карат представителите на Chanel да изберат това място. Причината е, че на това място през 1959 г. е заснет филмът на Жан Кокто  „Завещанието на Орфей“. Кокто е близък приятел и съмишленик в творчеството на мадмоазел Шанел. Модната къща често представя частичка от историята на своята легендарна създателка, така че е любопитно как това приятелство ще бъде вписано в шоуто.

Планът е да има физическо дефиле, като организаторите се надяват до пролетта ситуацията с коронавируса да е по-овладяна и да няма усложнения.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР