Цвети Пиронкова се класира за Australian Open

13 January 2021

Ще имаме още един, при това сериозен повод да следим Откритото първенство на Австралия по тенис в началото на февруари, след като Цветана Пиронкова успя да се класира в основната схема.

Това е първият турнир от Големия шлем, с който по традиция започва тенис годината. Цвети, която краси корицата на новия брой на списание EVA, успя да намери място в основната схема, след като победи Маргарита Гаспарян (Русия) в третия кръг на квалификациите в Дубай.

През 2020 година Цвети Пиронкова се завърна към големия тенис след майчинството си. Направи го ултимативно с представянето си на открития шампионат на САЩ, където стигна до четвъртфинал и игра срещу Серина Уилямс. После беше турнирът в Париж.  Сега Пиронкова се класира за Откритото първенство на Австралия за пръв път от 2017 г. насам.

В интервюто за EVA Цветана Пиронкова разказва за щастливите си мигове като майка, за уроците от сблъсъците си с големите в тениса – сестрите Уилямс, за дървените купи, които дядо й връчвал на учредения от него турнир на една родопска поляна, за страстта си към модата, която се материализира в собствена марка спортни облекла, за екотенденциите на корта, за това как се посреща Нова година в самолет на път за поредния турнир и кой я снима за профила й в Инстаграм.

Успех, Цвети!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР