Лана дел Рей пусна дългоочакваното си видео

Но събитието не мина без малко драма...

eva.bg 12 January 2021

Снимка: YouTube

Почитателите на Лана дел Рей в момента ликуват, защото певицата най-сетне пусна дългоочакваното си видео на песента Chemtrails Over the Country Club, което бе многократно отлагано заради пандемията.

Както винаги, видеото на Лана носи чувството на носталгия, заснето в ретро стил. Певицата обича да проявява креативност и в историята, разказвана в клиповете й, затова в тях често има резки, неочаквани обрати. Новият й проект не е изключение. В края на видеото сякаш се пренасяме в някой стар филм на ужасите.

Радостното събитие обаче не мина и без малко драма. Когато певицата публикува корицата на новия си албум, в Инстаграм много от коментиращите я обвиниха в расизъм, защото на кадъра виждат само бели жени. Лана остана обидена от подобни коментари, затова се почувства задължена да отговори:

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Lana Del Rey (@lanadelrey)

„Търсите проблем там, където той не съществува. Жените на снимката са най-добрите ми приятелки. И сред тях има цветнокожи. Красивата ми Валери е от Бока дел Рио, Мексико, а това важи и за скъпия на сърцето ми Алекс, невероятните Дакота Рейн и Татиана. Това са приятелите ми, те са част от живота ми. Винаги с работата си съм приобщавала, отдавала съм почит на различията. Много от най-близките ми приятели са рапъри. Много от бившите ми гаджета са рапъри! Преди да ме обвинявате в расизъм, имайте предвид това: не аз щурмувам Капитолия. Аз променям света, когато изкарвам на показ живота си, мислите си и любовта си – всичко е на масата, 24/7. Уважавайте това.“, написа дел Рей.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР