Как Ирина Шейк възстанови формата си след раждането

По-малко от месец след раждането, Ирина вече позираше по бански...

eva.bg 09 January 2021

Снимка: Instagram

Преди три години Ирина Шейк роди дъщеричка на Брадли Купър, която двамата кръстиха Леа де Сен. Около месец по-късно Ирина вече си правеше снимки по бански, а малко след това моделът блесна и на червения килим на филмовия фестивал в Кан.

Всички се възхитиха от това, че Шейк бързо възстанови перфектната си фигура - толкова скоро след раждането тя отново можеше да поема ангажименти за фотосесии. Снимката по-долу е направена само няколко седмици, след като Ирина стана майка. Не е за вярване!

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Какъв е режимът на Ирина Шейк?

В подобни случаи повечето хора рязко отсичат: „Генетика!“, и с това приключват въпроса. Но дори и генетично надарените не минават без усилия за стройната си фигура.

Ирина не прибягва до крайности и не е постоянно на диета. По време на фотосесии, тя си позволява тестени изделия и други „забранени“ изкушения. Но преди Седмиците на модата, моделът прави пречистване на организма си и яде само чисти, нискокалорични храни. Менюто й е ограничено до салати, супи, риба и зеленчуци на скара. Експертите твърдят, че това бързо стапя излишните мазнини и прибира корема, като поддържа и кожата чиста.

Нищо не е достатъчно добро без… фитнес

Няма жена с изваяно тяло като това на Ирина, която да не тренира. Подобна фигура не може да се поддържа само с хранителен режим. Самата тя споделя: „Тренирам интензивно. За да имате мечтаното тяло, трябва да работите върху него усилено и редовно. Обичам бокса, но съм направо обсебена от бойното изкуство „джиу-джицу“. (Не забравяйте, че с бокс божествената си фигура поддържа и Хали Бери)

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Ирина разказва за ползите от това бойно изкуство:

„Идеята на тренировката е всеки път да надграждаш трудността, да предизвикаш тялото си. А когато практикуваш джиу-джицу виждаш, че в него има безкрайно много комбинации от движения. Този тип тренировки са чудесни за това да те накарат да вложиш всички усилия. Накрая винаги съм изтощена!“

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by irinashayk (@irinashayk)

Моделът тренира четири пъти в седмицата, когато е в дома си в Ню Йорк и сама разпределя графика си. Но не си мислете, че когато пътува (а работата й я задължава да го прави често), тя пропуска тренировки.

Дори и в най-екстремните условия Ирина се старае да прави упражнения, макар и прости: „Няма значение дали просто ще вдигам гирички, или ще правя лесни, но ефективни упражнения. Наблягам на такива, за които не ми е нужна апаратура. Винаги се старая да поддържам във форма ръцете и дупето си“, казва тя.

Преди да впечатли всички на фестивала в Кан малко след раждането, Ирина тренира всеки ден, отдавайки се на пилатес. Тя опитва всякакви интензивни упражнения, но ненавижда класическото кардио: „Мразя да тичам. Това е най-големият ми кошмар, но се налага да включвам и малко бягане за финал на едночасови тренировки“, споделя Шейк.

Когато я питат какво би посъветвала жените, които не искат да излизат от форма, Ирина казва: „Правилото е просто – просто се придържайте към активния, атлетичен начин на живот. Когато станете родители, е трудно да намирате време за дълги тренировки. Но аз използвах всяка свободна минута, за да работя върху себе си, доколкото е възможно.“ Тя е живото доказателство, че дори да отделите 10 минути за лесни упражнения, не е напразно. Ако сте редовни, ще имате резултати.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР