Диета със зелева супа

С този режим можете да отслабнете с четири килограма за една седмица. Зелевата супа, чиято рецепта идва от Канада, топи мазнините и пречиства организма.

11 January 2021

Съвременните диети се основават на правилния подбор на храни според вкуса и желанията ви. Хранете се с апетит и отслабвайте.
 
Канадската диета - зелева супа

С този режим можете да отслабнете с четири килограма за една седмица. Зелевата супа, чиято рецепта идва от Канада, топи мазнините и пречиства организма. Тази диета е приложена за пръв път на пациенти, на които им предстои хирургична интервенция.

Рецептата: За три литра супа - 1 малка зелка, 4 скилидки чесън, 2 глави лук, 4 стръка праз, 2 домата, 2 стръка целина, 2 червени или зелени чушки, 2 малки патладжана, 3 аспержи, 3 литра вода, китка мащерка, китка магданоз, 3 дафинови листа, пипер и щипка сол. Измийте, обелете, нарежете, поставете в тенджерата и оставете да ври 1 час.

Принципи на режима:

1. Можете да консумирате зелевата супа без ограничения. Тя има диуретичен ефект, а наличието на влакна и бавно разграждащи се захари потиска чувството на глад за часове напред.

2. Пийте 1,5 литра вода на ден, за да ускорите процеса на освобождаване от токсините.

3. Когато отново включите в режима си протеини, наблегнете на рибата, месото от птици, твърдо сварените яйца и соевото сирене.

4 Забравете хляба, сладкишите, подсладените напитки, алкохола и солените бисквити през първата седмица и по време на режима за стабилизиране.

Домашно меню:

1-ви ден: супа и плодове (без банан) в неограничени количества. Чай или кафе без захар.

2-ри ден: супа и зеленчуци на пара (без зелен фасул, картофи, грах и царевица), подправени със сок от лимон.

3-ти ден: супа, плодове и зеленчуци по желание.

4-ти ден: супа, зеленчуци и бяло сирене.

5-ти ден: супа и 300 г месо или риба - на скара или варени.

6-ти ден: супа, зеленчуци, нетлъсти меса или риба в количество по избор.

7-ми ден: супа, кафяв ориз и зеленчуци в количество по желание.

След седмия ден изоставяте супата и провеждате стабилизиращ режим с много протеини (месо, яйца, риба, бяло сирене) и зеленчуци на пара. Хлябът се въвежда постепенно, първоначално по една филия на ден. Ако усетите, че качвате килограми, минете по един ден в седмицата само на супа.

Мнение на диетолога: Плюсовете - отслабвате бързо и безопасно, ако прилагате диетата за кратко време. Организмът не страда от липса на витамини, не се губи мускулна маса, тъй като протеините се въвеждат още на четвъртия ден.

Минусите - от зелето може да ви се подува коремът. Калоричната стойност е едва 500 калории на ден и ако бързо възстановите предишния си хранителен режим, можете да си върнете килограмите.

1 КОМЕНТАР
1
Тати
13 January 2021, 09:25

Консумира се само супата.Без плодове,зеленчуци,сирена и други храни.

ТВОЯТ КОМЕНТАР