The Weeknd осмива съвременните пороци

Певецът показва гротескните резултати от злоупотребата с естетичните интервенции

eva.bg 07 January 2021

Снимка: YouTube

Абел Тесфайе, познат на публиката като The Weeknd,не е от музикантите, които произвеждат песни на килограм. Не можем да очакваме от него албум всяка година, но когато певецът издаде такъв, той обикновено е сред най-слушаните и чакането винаги сие струвало.

Последният му албум After Hours излезе през 2020 г. Освен страхотните песни, с които The Weeknd не разочарова почитателите си, той впечатли и с видеоклиповете си към тях. Преди броени дни излезе последният му клип на песента Save Your Tears и в момента в социалните мрежи ожесточено го обсъждат.

Оказва се, че Абел показва различните порочни страсти на нашето съвремие във всеки клип, като история с различни глави. Ако в предишните го виждахме да злоупотребява с наркотици и алкохол, да кара пиян с почти фатални последствия, то в последното видео той е прекалил… с интервенциите за разкрасяване на лицето си. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by The Weeknd (@theweeknd)

Музикантът иронизира съвременната култура, в която в името на красотата милиони хора по света променят изцяло чертите си. Огромни скули и устни, подута от прекомерен ботокс кожа, коригиран нос – Абел е неузнаваем, така че можем само да поздравим гримьорите, работили по проекта.

В Twitter заваляха милиони коментари, миймове и шегички по темата, а някои тълкуват видеото като директна подигравка към бившата любима на The Weeknd – Бела Хадид, която се променя драстично година след година, макар и да отрича каквито и да било естетични намеси върху лицето си.

Други пък смятат, че героинята, която виждаме в клипа, олицетворява Селена Гомес – друга предишна любов на певеца. Независимо дали дискутиращите са прави, интересът към работата на The Weeknd е налице и никой не може да отрече, че певецът владее изкуството на иронията добре.   

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР