77-годишната Катрин Деньов за Saint Laurent

eva.bg 07 January 2021

Снимка: Instagram

Вечната Катрин Деньов е лице на кампанията на Saint Laurent за пролет/лято 2021. 77-годишната актриса позира в класически черен тренчкот пред обектива на големия моден фотограф Дейвид Симс.

Антъни Вакарело, креативен директор на Saint Laurent, не може да сбърка с избора си на модел в лицето на легендарната френска актриса с неувяхваща красота и грация.

Всъщност историята на Катрин с модната къща започва отдавна. През 1965 г., когато Деньов е на 22 години, тя се запознава с  Ив Сен Лоран, тогава на 29. Актрисата има важен ангажимент – да се появи на прием, организиран от кралица Елизабет II във Великобритания.

Катрин трябва да намери перфектния тоалет и поверява отговорната задача на Сен Лоран. Дизайнерът, заедно с хората от ателието му, веднага се залавят за работа и се справят блестящо с предизвикателството. Оттогава Катрин и Ив стават добри приятели в личния живот и партньори в професионалния. Актрисата безспорно се превръща в муза на Сен Лоран и е един от най-верните почитатели на модната му къща.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello)

„Всяка възраст има своята прелест. Затова не се боя от остаряването. Красотата е най-необходимото и едновременно най-ненужното нещо на света. Мога да кажа, че тя се крие в индивидуалността – за мен тя е най-ценното в човека. Днес на младите актриси сякаш им е забранена индивидуалност. Всички изглеждат еднакво, като кукли Барби. Не бих искала да съм млада актриса в тези времена“, казвала е Катрин.

На 77 камерата продължава да я обича: „Това как остаряваш има много общо с генетиката, безспорно. Но въпреки това, дори и да имаш това предимство, трябва да спазваш някои правила. Най-ценните съвети, които получих от майка си, са два: пий огромно количество вода и се пази от слънцето!“, споделяла е актрисата в интервюта.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Anthony Vaccarello (@anthonyvaccarello)

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР