Живот като на кино

Някои от най-запомнящите се реплики и цитати от филми…

eva.bg 25 December 2020

Снимка: Instagram

По време на пандемията снимките на много нови филмови продукции бяха спрени, но иронично точно тогава хората имаха нужда от кино (и от изкуство изобщо) повече от всякога.

И тъй като винаги е имало филми, които никога не ни е омръзвало да гледаме отново и отново, както и такива, които стоят в списъка ни със заглавия, които „задължително трябва да гледаме“, днес сме подбрали някои от най-запомнящите се изказвания и мисли, които сме научили от света на киното. А те са определени за култови и най-запомнящи се именно от вота на хората в различни филмови класации.

„Странно е, нали? Животът на всеки един човек докосва толкова много други животи. Ако този човек го няма, зейва една ужасна празнина“ – Животът е прекрасен (1946 г.)

„Когато осъзнаеш с кого искаш да прекараш остатъка от живота си, нямаш търпение остатъкът от живота ти да започне веднага“ – Когато Хари срещна Сали (1989 г.)

„Няма друго такова място, като дома!“ – Магьосникът от Оз (1939 г.)

„Трябва да се научиш да избираш мислите си така, както всеки ден избираш дрехите си. Това е сила, която можеш да овладееш. Щом толкова искаш да контролираш всичко, започни с ума си. Това е единственото нещо, над което трябва да упражняваш контрол“ – Яж, моли се и обичай (2010 г.)

„Всичко, което трябва да решим, е какво ще правим с времето, което ни е дадено” – Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена (2002 г.)

„Всички хора умират, но не всеки човек живее истински“ – Смело сърце (1995 г.)

„Направи го или не го прави, няма „опитай“ – Междузвездни войни: Империята отвръща на удара (1984 г.)

„Не позволявай на никого да те убеди в това, че не заслужаваш нещата, които искаш“ – 10 неща, които мразя у теб (1999 г.)

„Животът ни бива определен от възможностите. Дори и от онези, които пропускаме“ – Странният случай с Бенджамин Бътън (2008 г.)

„Не трябва да слагаме граници на човешкото развитие. Ние всички сме различни. Колкото и лош да изглежда животът, винаги има какво да направиш, в какво да станеш по-добър. Щом има живот, има и надежда“ – Теорията на всичко (2014 г.)

 А кои са вашите любими филмови цитати?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР