Броколи и Джеймс Бонд

Кой би предположил, че зад софистицирания имидж на Агент 007 стоят обикновени земеделци - фамилията с италиански корени Броколи!

Ирина Иванова 27 September 2021

Шон Конъри като Джеймс Бонд

Всичко започва, когато Алберт Броколи – наследник на преселници от Калабрия,  донесли в Новия свят растението броколи още през 1870 г., откъдето е и фамилията им – решил да посети братовчед си Пат де Чичо в Лос Анжелис. Де Чичо бил бивш гангстер, работил навремето за легендарния Лъки Лучано и впоследствие „преквалифицирал се“ в агент на холивудски звезди. Пат запознал Ал Броколи с хора като Кари Грант и други  и младият Броколи толкова харесал този нов бляскав свят, че никога повече не се върнал към семейния бизнес със спанак и броколи. Затова пък създал нов.

Цялата история на фамилията Броколи, която вече почти 60 години (първият филм за Агент 007 е „Доктор Но“ от 1962 г.) стои зад филмите за Джеймс Бонд можете да прочетете тук – Б като Бонд, Б като Броколи.

На първи октомври е дългоочакваната премиера на новата част от поредицат - "Смъртта може да почака". Казваме дългоочакване, защото наистина я чакахме доста време. Филмът трябваше да се появи по кината малко след като избухна ковид пандемията, което наложи затваряне на кина и отлагане на всички публични събития.

Е, след толкова много чакаме, Бонд в крайна сметка ни очаква в киносалоните. Представители на компанията споделиха, че са изхарчени впечатляващи средства за маркетинга на филма и забавянето на премиерата му е усложнило доста нещата. Това ще е и последният път, в който ще видим Даниел Крейг във филм за Джеймс Бонд. Затова очакваме сбогуването му с ролята да бъде подобаващо и запомнящо се!

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР