Пожелавам си за 2021…

Включете се в инициативата на списание EVA и Туристически Борд на Германия

eva.bg 07 December 2020

Какво си пожелаваме за новата 2021? Със сигурност основното желание на всички ще е здраве. Но какво още? Новото нормално пренареди приоритетите ни, но не може да премахне мечтите ни да пътуваме, да се запознаваме с нови хора, да изживяваме интересни моменти, да бъдем откриватели.

В тази връзка ви каним да се включите в инициативата “Пожелавам си за новата 2021 г…” на списание EVA и Туристически Борд на Германия. Вие си пожелавате, а ние ще подарим на един от вас ваучер на стойност 500 лв за обувки, чанта и/или куфар в избран от победителя МОЛ.

Нека се откъснем от заобикалящите ни ограничения и смело да заявим желанията си за наближаващата Нова Година. Наред с първостепенните здраве и любов в семейството, ние ви каним да се понесете смело на крилете на желанията си. Нека сегашните ограничения и трудности да останат далече зад нас. От неограничеността на тази позиция да отправим взор към това, което си пожелаваме за 2021 година. 

Поканата е да напишете най-съкровените си желания и да ги приберете на сигурно място, а с нас да споделите само кой град в Германия си пожелавате да изследвате и с кого.

Как да се включите:

1.Последвайте този линк: https://www.germany.travel/en/cities-culture/towns-cities.html На него ще намерите подредени по азбучен ред градовете в Германия. 

2. Изберете града, който желаете да посетите, копирайте линка и го поставете като коментар под поста във фейсбук страницата ни за тази инициатива и тагнете човека с когото си пожелавате да разгледате този град.

Това можете да направите до 20 декември, а на 21 декември със случаен жребий ще определим победителя, който ще получи ваучер на стойност 500 лв за обувки, чанта и/или куфар.

Ако имате повече градове в листата си с желания, то нека всички те присъстват в коментара ви и тагнете всички хора с които си пожелавате да пътувате. Няма смисъл да пишете повече от един коментар, няма да се вземат предвид.

 

Федерална Република Германия е 7-ата най-посещавана страна в света и е на второ място по посещаемост от европейски туристи. И има причина това да е така. Има толкова много места, които да посетите, толкова вкусни храни, които да опитате и спомени, които да натрупате.

Най-големият град на Германия е и нейната столица - Берлин с население от 3,4 милиона. Има още два града с повече от един милион жители: Хамбург (1,8 милиона) и Мюнхен (1,3 милиона). Франкфурт на Майн пък е международен финансов център.

Една трета от всички оперни представления в света се провеждат именно в Германия, като страната е първата по посещаемост културна дестинация в Европа.

Германия може да се похвали с пасторални и разнообразни селски пейзажи. Бреговете на Северно и Балтийско море се простират на север, докато Алпите се извисяват на юг. Между тези точки се простират земеделски равнини, криволичещи реки и огромни езера, обширни гори, забележителни градове и селища. В Германия има16 национални парка, 104 природни парка и 18 биосферни резервата.

В страната има 13 винени региона, СПА курорти от времето на Кайзер Вилхелм II и много приключенски паркове със спиращи дъха атракции и съоръжения.

Да не забравяме и особено интересния факт, че в Германия има над 25 000 замъка! Само в рамките на около 60 километра между Бинген и Кобленц има около40 изключително добре запазени и реставрирани замъка, които може да посетите.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР