Принц Уилям с остри критики срещу сериала „Короната“

eva.bg 25 November 2020

Снимка: Getty Images

„Короната“ е един от най-гледаните сериали на Netflix. Той разказва за живота на британската кралска фамилия още от преди коронацията на Елизабет II.

Сериалът доби много популярност, защото дава образ на  историческите факти, като остава точен и в представянето на най-големите скандали около семейството, които, макар и потулени в конкретния момент, вече са излезли на бял свят. Разбира се, много от тези скандали никога не са получавали коментар от кралското семейство и се отричат до последно. Както можете да предположите, за нещата, които няма как да знаем със сигурност как точно са се случвали (като личните разговори между кралските особи), сериалът предлага своята интерпретация.

Последният сезон стига до брака на принц Чарлз и принцеса Даяна. Проблемът е, че продукцията представя образите на много членове на кралската фамилия, които са все още живи. За да остане верен на това, което се знае и е коментирано от цял свят в продължение на години, сериалът не може да проявява твърде много деликатност във всичко. Беше въпрос на време някой да се засегне и по последни данни това е принц Уилям.

Според The Washington Post и британския Daily Mirrorголемият син на принцеса Даяна е твърдо против „Короната“. Херцогът на Кеймбридж смята, че създателите на проекта „използват скандалите около брака на родителите му, за да печелят пари“.

Редакторът от Daily Mirror Ръсел Майърс сподели каква е била реакцията на принца за сериала в програмата ITV. По негови думи Уилям е дълбоко разстроен от факта, че последният сезон е същинска сензация, заради образа на майка му в него. Бурните отзиви за токсичните отношения между Даяна и Чарлз притесняват Уилям, който смята, че образите не са честни към реалните личности и не може да се приемат за достоверни. Той директно е обвинил в създателите в „лесна печалба“, злоупотребявайки с интереса към любовната история на родителите му.

Не сме сигурни обаче, че толкова твърдо противопоставяне няма да докара още повече интерес към „Короната“. В крайна сметка – именно там показват ясно как многократно кралската фамилия спира всичко, което може по някакъв начин да застраши авторитета й. Интересно е дали ще видим сезони, разказващи за Меган Маркъл и принц Хари, както и за секс скандала около принц Андрю?

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР