Елегантността е винаги на мода

Убедете се в това с дамската колекция на Brunello Cucinelli за есен/зима 2020

eva.bg 11 December 2020

Във времена, в които има нарастващо желание да се намали ненужното, възниква мислене, основано на ценности, което ни води към по-дългосрочни и по-разнообразни идеи, проекти и предмети. Новият начин на мислене се базира върху етимологията на думата “елегантност”, която идва от латинския термин “eligere”, което означава да избираш и подчертаваш най-подходящия елемент.

Желанието да се избегне излишно загубено време и да се живее в хармония със Сътворението е изразено чрез привлекателността на един мек и съвременен минимализъм, който вдъхновява една подновена свобода за избор по отношение на качество, гъвкавост и ред. 

Дамската колекция на Brunello Cucinelli есен/зима 2020 има естествена тенденция към формите и цветовете на традиционната култура, към добре облечената елегантност, която излъчва баланс и стабилност. Изчистени и основни силуети, овърсайз и свободно падащи, класики, взаимствани от мъжкото облекло, преосмислени с нови, женствени и чувствени похвати, ръчно изработени техники, оживени от вдъхновения от органичния свят.

Изчистеният и подреден характер на колекцията се съчетава с усещането за комфортен, приветстващ и естествен лукс.

Създадена в съответствие със стойностите на автентичността и издръжливостта, колекцията е изработена с идеята за гъвкавост, дълготрайност през сезоните и приложимост за всеки повод благодарение на стил, който без усилие може да бъде обновен със специални облекла и аксесоари. 

Основни силуети подчертават обгръщащите обеми на макси палта, ризи, вдъхновени от мъжкото облекло се носят отворени, за да откроят чувствеността, а якета с големи рамене се редуват с рипсени пуловери в английски стил. Новите ризи от мека напа са съчетани със сарториалната елегантност на панталона с висока талия. Ризи, палта, поли и панталони с бляскави бронзови, златни или сребърни ефекти носят усещането за женствена привлекателност, особено когато са съчетани с материи, взаимствани от мъжкия гардероб.

Топлите нюанси на вечното бяло, както и светлите и средно светлите тонове на бежовото са хармонично съчетани с фин набор от нежни цветове - люляк, небесно синьо, аква и розово, като са добавени и нотки на цвят „кожа“, шоколад и естествения нюанс на конско седло. Черното се редува с органично вдъхновени нюанси на светло сиво и нежни метални проблясъци от бронз, злато и сребро. Модели, внимателно подбрани от британската традиция, се намесват, с допълнително внесени елементи, бродерии и реинтерпретации, в хармонично едноцветно единство.

Традиционните тъкани - гранит, трикотин, габардин и вълна предават стила на структурирания текстил, но придобиват лек и плавен външен вид благодарение на използването на съвременни технологии и фини прежди. Скъпоценните тактилни повърхности изящно се редуват с модни ефекти. Ситни карета, пепит и фини райета са препратка към британския стил, преразгледани с жакардова бродерия, пайети, щампована коприна, съчетаващи добрия вкус с желанието за уникалност. Кожата играе ключова роля, преди всичко в цветовата палитра - съществен елемент за стилизиране - но също така и в изисканата интерпретация на необичайни модели, като ризи, рокли, връхни дрехи, якета, наметала, палта и пухени якета.

Вижте повече в галерията

Открийте дамската колекция есен/зима 2020 на Brunello Cucinelli онлайн

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР