Катрин Зита-Джоунс и Майкъл Дъглас - 20 години любов

eva.bg 19 November 2020

Снимка: Getty Images

„Преди точно 20 години аз и Майкъл сключихме брак! Ако знаете каква невероятна магическа нощ беше! И дори след всичките 7 304  дни и нощи, които изминаха оттогава, аз те обичам така силно, както те обичах на сватбения ни ден. Благодаря ти за любовта и смеха!“, написа Катрин Зита-Джоунс по случай годишнината си с Майкъл Дъглас.

Актрисата сподели видео, разказващо любовната им история с Дъглас в кадри – от сватбата, до настоящето. Двамата винаги са били открити за перипетиите, през които са минали през тези две десетилетия. Може би и затова хората ги обичат толкова много – защото са истински и защото трудностите само са закалили връзката им, вместо да я разрушат.

Майкъл и Катрин се срещат през 1998 г. Запознава ги Дани Де Вито и между тях веднага започват да прехвърчат искри. Но Джоунс е решена да не избързва и да види дали ще си паснат като характери.

Тя споделя пред списание People, че с Майкъл се целуват за пръв път едва след девет месеца познанство. След това обаче нищо повече не може да спре Майкъл да направи следващата стъпка: през 1999 г. той пада на колене и прави предложение. През лятото на 2000 г. се ражда първото им дете - синът им Дилън, а само три месеца по-късно идва и голямата сватба, възлизаща на 1,5 милиона долара.

Майкъл знае от самото начало, че Катрин е жената на сърцето му:

„Знаеш ли – аз ще бъда бащата на децата ти“, е едно от първите неща, които той й казва. Тя обаче не приема сериозно думите му и само отвръща: „Знам много за теб, виждала съм какво правиш и мисля, че е време да ти пожелая лека нощ“. Това само амбицира актьора да продължи да настоява.

Когато отношенията им са вече факт, те се превръщат в една от най-обсъжданите звездни двойки, не без основание - по повод разликата в годините (Катрин е с 25 години по-млада от Майкъл), биполярното разстройство на Катрин, с което тя сподели, че се бори, рака на гърлото на Майкъл, наред с множество други скандали и разкрития около двойката, станали публично достояние.

През 2013 г. за кратко Майкъл и Катрин се разделят и всички смятат, че бракът им няма да издържи. Тя влиза няколко пъти в клиники за лечение на биполярното разстройство, и до ден днешен се нуждае от терапии и лекарства, за да има контрол над състоянието си.

Противно на всички спекулации обаче, двамата успяват да преминат заедно през всички бури, които им готви съдбата.

„Живеем прекрасен живот“, казва Катрин сега. А до ден днешен Майкъл продължава да я изненадва с пищни букети цветя и романтични жестове, без да има конкретен повод. „Огънят трябва да се поддържа постоянно. Повечето хора избързват при първия изникнал проблем да прекратят брака си. Но трудностите трябва да се преодоляват“, категорична е Катрин.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР